El SFA marxa de pont líder en solitari

El Samà “A” femení guanya per 30 a 78 punts al Sabadell en un partit on ha costat fer punts

El passat diumenge, el Frankfurt Surtidor-Bàsquet Samà Vilanova (SFA) va guanyar contra el Club Natació Sabadell en el novè partit de lliga. Les jugadores de Rubén Tenor van superar els punts de les locals i van endur-se els dos punts per 30 a 78 al pavelló de Sabadell.

Les vilanovines van viatjar cap a la capital del Vallès Occidental. Jugar a la pista de les sabadellenques no va ser prou fàcil degut al difícil ambient que es respirava amb l’afició de les blaves animant a pler pulmó.

Encara que el Samà no va tenir la grada a favor, les de Tenor van manegar el matx sense problemes. A la primera part, el conjunt vermell va establir una forta i sòlida defensa on cap jugadora rival podia penetrar. Les vilanovines estaven molt bé a baix, però en l’atac van patir de mancances. Les samistes van intentar per totes les maneres encistellar alguna pilota dins de la cistella, però no entrava cap. Aquesta mala sort va canviar en la segona part. El Samà va seguir amb el mur a defensa i van aprofitar els contraatacs. Van robar moltes pilotes en les línies de passada i van poder arribar a cistella per avançar en el marcador.

El Samà va acabar un partit relaxat, sense cap problema en atac gràcies a la sòlida defensa. Tot i això, no va ser fins als dos darrers quarts quan les vermelles van agafar confiança i van arribar a generar més atacs amb tirs de tres. El SFA marxa de pont líder en solitari amb 17 punts, 8 victòries i 1 derrota.

Victòria a la pròrroga del SMA

El Samà “A” masculí guanya per 80 a 78 a l’Àguiles en un partit forçat a la pròrroga gràcies a Jaume Torres

El passat dissabte, l’Intersport Olaria-Bàsquet Samà Vilanova (SMA) va guanyar contra els CB Àguiles - Plasfoc en el novè partit de lliga. Els jugadors d’Adrià Piñol van superar els punts dels visitants i van endur-se els dos punts per 80 a 78 al pavelló Isaac Gàlvez durant la pròrroga.

El matx no va començar amb bon peu pels vilanovins. Els de Piñol es van enfrontar a un equip amb jugadors veterans que sabien com dominar un enfrontament difícil. El Samà va iniciar el partit amb errades que l’Àguiles va saber aprofitar. D’aquesta manera, els de Santa Coloma de Queralt van poder agafar avantatge i allunyar-se del marcador local. El rival dels de Vilanova va jugar a un ritme de joc molt alt amb la mentalitat lluitadora. Amb aquesta filosofia, els locals no van poder saber igualar el mateix nivell de lluita i se’ls hi va complicar el partit.

Durant els quarts, el SMA va poder anar apropant-se a un marcador que veia impossible arribar a igualar. El partit ja estava arribant al seu final i els visitants ja estaven celebrant la victòria. Però els vilanovins no es van rendir fins a l’últim segon. Gràcies a un triple de Jaume Torres, el Samà va poder forçar la pròrroga. L’Àguiles va arribar al final dels quatre períodes derrotat, mentre que els vermells, amb l’adrenalina al cos d’haver remuntat i forçat la pròrroga, van arribar al final del matx amb més energia. Finalment, un tir lliure de Pau Borjas va deixar la victòria a casa.

Després d’aquesta victòria in-extremis, Piñol, entrenador del SMA, la qualifica de “molt important”. A més, recorda que “arriben partits molt durs, on el següent és el derbi contra el Ribes i els altres tres amb els que estan al principi de la taula”. Amb la suma d’aquests dos punts, el Samà marxa de pont cinquens a la Lliga amb 15 punts, 6 victòries i 3 derrotes.