El Gingebre o Kion és una planta de la família de les zingiberàcies, originària del Sud d’Àsia i de l’Índia. Els seus rizomes, un xic picants, són utilitzades com a espècia i per a preparar tes i elaborar dolços, i formen part de la medicina tradicional xinesa des de fa milers d’anys gràcies als seus múltiples beneficis terapèutics, entre els que destaquen:

– Redueixen els problemes de pedres i càlculs renals.
– Estimulen la circulació sanguínia.
– Ajuden a combatre virus, com els refredats i la grip.
– Són una bona font de potassi, magnesi o Zinc, entre altres minerals.
– Disminueixen les nàusees i els vòmits.
– Milloren la funció del fetge i de l’estómac.
– Combaten els gasos intestinals i milloren el trànsit.
– Prevenen la diabetis, perquè millora la funció de la insulina en el cos.
– El Gingerol, un dels seus components, evita el mal cel·lular dels radicals lliures, per la qual cosa prevé alguns càncers com el de còlon, pulmó o pàncrees.
– Tenen un gran efecte antimicrobià.
– Combaten l’artritis, el reuma i altres afeccions de les articulacions.
– Els seus antioxidants eviten la formació de plaques de greix en els vasos sanguinis, per la qual cosa eviten moltes malalties i riscos cardiovasculars.
– Redueixen l’apetit.
– Tenen efecte diürètic i antiinflamatori.
– Són un crema grassa natural, que ajuda a la pèrdua de pes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.