El Fondant, què és i quins són els seus principals usos

El Fondant. Getty Images

El Fondant. Getty Images

El Fondant és una pasta feta amb sucre, d'aspecte molt similar a la plastilina amb la qual es cobreixen tota classe de dolços com a pastissos, dònuts, cupcakes o galetes. El seu principal avantatge és que és molt emmotllable, per la qual cosa permet fer tota mena de detalls, encara que aquests siguin molt petits.
La paraula fondant prové del francès fondue, "que es fon", precisament perquè és això el que passa en el moment en què el fondant entra en contacte amb la boca.
De sabor dolç i color blanc, el fondant pot acolorir-se i saboritzar-se (vainilla, llimona, coco, ametlla...) al gust de cadascun.

Existeixen bàsicament tres tipus de Fondant:

- Fondant Estès: també anomenat fondant americà o pasta laminada. Aquest s'elabora de manera casolana amb els següents ingredients: sucre glass, aigua, glicerina,
glucosa, gelatina, mantega o margarina i un saboritzant.

- Fondant amb malvins (malvaviscos): La diferència és que s'utilitzen malvins substituïnt la gelatina, la, glucosa i la glicerina.

- Fondant industrial o comercial: que es ven ja fet, per la qual cosa apart dels ingredients ja mencionats, sol contenir estabilitzants i conservants.

En els dos primers casos, el preu s'abarateix molt i a més permet barrejar els colors de manera manual, motiu pel què poden obtenir-se més matisos i tonalitats. En l'últim cas, s'estalvia molt temps en la preparació i es manté en perfecte estat per molt més temps.

Per a realitzar les figures, al fondant se li sol afegir un producte, el C.M.C (Carboximetilcel·lulosa).; un pols estabilitzador que també aporta viscositat a sopes, cremes i altres menjars i que aporta al fondant una major elasticitat.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!