Els ingredients serien:

Uns 6 alvocats mitjans o 4 si són grans
1 llima
1 ceba tendra
Sal (al gust)
2 culleradetes de fulles de Coriandre
1 tomàquet
1 xili serrà (pot substituir-se si no ho trobem per xilis de Jalapa en conserva)
La salsa de guacamole és fantàstica com a aperitiu acompanyant els típics "totopos" o natxos, però també és ideal per a combinar-la amb torrades, crudités o per a emplenar uns boníssims "burritos" o natxos en un sopar informal amb amics.

Preparació

1.El primer que farem serà picar la ceba, el xili i el tomàquet en cubs petits i el coriandre el matxacarem bé (evitar el tronc). Pelarem els alvocats i extraurem els ossos.
2.En un bol o morter, introduirem els alvocats i els aixafarem amb l'ajuda d'una forquilla. Sobre ells, vessarem el suc de la llima i a continuació, la resta d'ingredients.
3.Continuarem aixafant fins a aconseguir barrejar tots els ingredients i aconseguir una textura homogènia.
4.Consells:
5. Els alvocats han d'estar madurs per a un millor sabor.
6.És recomanable que estiguin a temperatura ambient, per la qual cosa si els conserves en la nevera, treu-los uns minuts abans de preparar la salsa.
7.El coriandre és sens dubte un dels ingredients necessaris, no obstant això és millor no abusar d'ell perquè té un potent sabor i ens treuria el gust de la resta d'elements.
8.Per a la seva preparació, l'ideal és comptar amb un morter de fusta (tal i com ho preparen els mexicans), però en el seu defecte, podem fer-lo en un bol i aixafar-lo amb una forquilla perquè ens quedi la textura grumosa que volem. Evitar per tant, les batedores.

Leave a Reply

Your email address will not be published.