Gastronomia

Cuina de proximitat

Avui, amb la inflació que patim i el poc temps de què disposem, potser es podria fer una nova revolució que evités l'aparentment imparable submissió a les grans cadenes de producció industrial de menús, plats i preparats

  • AMIC / Francesc Murgadas |
  • 27-04-2022
Gastronomia

La mar que ve

Jo, amb tot el dolor del meu cor, ho tinc clar. S'acosta el temps en què la pesca -com ja passa amb la caça- serà una activitat quasi esportiva que practicaran uns quants sobre les espècies que no siguin criades per l'home i, per tant, escapin a la domesticació

  • Francesc Murgadas |
  • 13-04-2022
SI SOU SERVITS

Un camp minat

La indústria alimentària acaba d'anunciar que aquest any posarà al mercat els primers filets de tonyina obtinguts per cultiu cel·lular

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 06-04-2022
Receptes

Bacallà a la llauna

Aquesta és sense cap mena de dubte, una de les receptes més típiques de la cuina catalana.

  • Eva Remolina / AMIC |
  • 04-04-2022
SI SOU SERVITS

Preparant el bon temps

El bistec rus, l'altre nom de l'hamburguesa, només s'ha de girar un cop a les graelles

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 16-03-2022
Receptes

Faves amb cloïsses

Les faves amb cloïsses és un deliciós plat típic de la gastronomia asturiana. Un plat d'una dificultat mitjana i que porta el seu temps de preparació si el que volem és potenciar al màxim el seu gran sabor.

  • Eva Remolina / AMIC |
  • 16-03-2022
Receptes

Potatge de bledes i cigrons

El potatge que presentem és un plat molt tradicional apte per a vegans i vegetarians i a més, molt saludable.

  • Eva Remolina / AMIC |
  • 08-03-2022
Consell

La cúrcuma

La Cúrcuma (Cúrcuma Longa), també coneguda com a Or Indi, Safrà Indi o Safrà dels pobres, és una arrel de la família de les Zingiberàcies igual que el Gingebre, i amb el qual s'assembla molt exteriorment.

  • Eva Remolina / AMIC |
  • 08-03-2022
Receptes

Musclos a la marinera

Els musclos són uns mol·luscos complets, nutritius i a més tenen l'avantatge de ser bastant assequibles, motiu pel qual se'n diuen d'ells el marisc dels pobres.

  • Eva Remolina / AMIC |
  • 08-03-2022
Consell

El mango: propietats

És una fruita tropical d'origen asiàtic,molt ric en vitamines A, C i E i en aminoàcids i minerals com el magnesi, el ferro, el potassi o el calci.

  • Eva Remolina / AMIC |
  • 08-03-2022
Gastronomia

El darrer fòssil

Si més no, a casa nostra. Perquè com diria un castís, "en todas partes cuecen habas"

  • Francesc Murgadas |
  • 04-03-2022
Gastronomia

L'hora del Codonyat?

Segons les revistes de cuina dels EUA, l'any 2022 podria ser l'any de les confitures dolces de les quals, a casa nostra, el codonyat és el màxim - i quasi únic - exponent

  • Francesc Murgadas |
  • 17-02-2022
Gastronomia

La carn de cada dia

Que llegir no ens faci perdre el fet d'escriure. I la polèmica sobre la carn roja no ens faci perdre perspectiva sobre el que mengem

  • Francesc Murgadas |
  • 19-01-2022
Gastronomia

Renovar-se o morir

De fet, ja en tenim un exemple històric amb la creació del restaurant a França arran de la revolució que feu fora Lluís XVI

  • Francesc Murgadas |
  • 28-12-2021
Gastronomia

Els àpats de Nadal

Utilitzo el plural intencionadament. Perquè, per poc que reflexioneu, constatareu que els menús de Nadal i Sant Esteve constituïen una unitat que després, cada casa repartia al seu gust

  • Francesc Murgadas |
  • 16-12-2021
Gastronomia

Temps de bolets

Ara, al meu entendre, hi ha tres grups de bolets clarament diferenciats

  • Francesc Murgadas |
  • 01-12-2021
Vins

El refranyer

Si féssim cas del que recitaven cada any els nostres avis, els porcs serien ja botifarres i les botes de vi estarien plenes i tapades. "Per Sant Martí, mata el porc i tapa el vi"

  • Francesc Murgadas |
  • 16-11-2021
Gastronomia

Peix senzill

Com ja haureu deduït, el concepte "senzill" anava inicialment i bàsic adreçat al preu del producte genèric. Una galera mai podia -semblava- competir amb una gamba. Encara que, a la cassola, les diferències es reduïssin

  • Francesc Murgadas |
  • 06-11-2021
Gastronomia

El plat favorit dels catalans

La selecció de plats presentats a votació és força eclèctica, anant de la sumptuosa sarsuela a la modesta ensalada russa i de les selectives galtes de porc als omnipresents i diversificats canelons

  • Francesc Murgadas |
  • 21-10-2021
Gastronomia

El temps del rebost

Tot juga a favor nostre. La fruita de pinyol, el tomàquet, la ceba i moltes altres verdures estan en el seu millor moment de maduració. I fruit de la sobreproducció, a un preu més que raonable

  • Francesc Murgadas |
  • 03-09-2021
Gastronomia

L'any del tomàquet

Si encara no heu sucumbit a la telecomanda i al repartidor duent-vos l'encàrrec de fruita i verdura, segur que ho heu notat

  • Francesc Murgadas |
  • 28-07-2021




SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!