Campanya d'adopcions

El CAAD Penedès busca els millors adoptants d'animals de companyia

Redacció Vilafranca del Penedès 21-07-2015 08:25

L’Ovi feia 5 anys que estava a les instal·lacions del CAAD Penedès. CAAD

L’entitat lliura els seus animals esterilitzats, degudament testats, desparasitats i vacunats, i amb microxip donat d’alta

PUBLICITAT

El CAAD Penedès, com a centre d’adopció d’animals, engega una campanya per trobar adoptants pels seus residents més veterans, molts d’ells animals de llarga estada al centre. Aquests gossos i gats, tot i que compten amb menjar i atencions des d’un punt de vista higiènic i veterinari, necessiten d’una família que cobreixi les seves necessitats emocionals.

Decidir-se per l’adopció d’un exemplar adult de llarga estada, lluny de la creença de que es pot tractar d’animals amb algun tipus de problema de comportament, és una experiència que pot aportar moltes satisfaccions. Són gossos i gats molt equilibrats, ja que han estat capaços d’adaptar-se a les condicions d’estrès d’un refugi saturat com és actualment el CAAD Penedès. En aquest sentit, és important desterrar falsos prejudicis pel que fa als veterans que, tot i portar temps a les instal·lacions, encara no han estat adoptats.

Els animals que arriben al CAAD són els que es recullen a la zona i corresponen majoritàriament a gossos de raça indeterminada i gats de tipus europeu. El procés d’adopció, no és un tràmit complex ni car, i la primera presa de contacte es pot fer visitant les fitxes individuals del web www.caadpenedes.org per, posteriorment, desplaçar-se a les instal•lacions i conèixer els possibles candidats personalment. Tot i que sovint els animals són triats pels futurs adoptants en base a criteris emocionals: un gest, una mirada, una actitud..., el personal del centre, a partir de la seva experiència, orientarà als interessats posant en relació els trets més significatius de l’animal amb l’entorn que se li pot proporcionar, buscant el resultat més adequat a les seves característiques.

L’exemple de l’Ovi

L’Ovi feia quasi 5 anys que estava a les instal·lacions del CAAD Penedès, on amb el pas del temps s’havia convertit en un gos sènior. Enmig de la gran quantitat d’animals allotjats al centre, el seu bon caràcter passava desapercebut i pocs visitants es fixaven en el seu potencial com a gos de companyia. No va ser fins que el seu cas es va destacar a la pàgina facebook.com/caadpenedes, que la Sònia Delgado de Sitges es va atrevir a donar-li una oportunitat. Segons ens explica “l’Ovi és un gos molt noble, molt educat, que conviu perfectament amb els meus gats i que ens ha aportat molta alegria a tota la família”.

PUBLICITAT

Comentaris


PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon