PLE MUNICIPAL

La Festa Major de Vilanova 2016 ja té pabordes

Redacció Vilanova i la Geltrú 29-07-2015 05:04

El Ple de l'Ajuntament ha escollit els 4 pabordes que faltaven, i ha aprovat la modificació del protocol de la Festa Major, que inclou el Ball d'Enveja a la cercavila de vigília

Uneix-te al nostre canal de Telegram https://t.me/eixdiari i rebràs tota la informació abans que ningú.

PUBLICITAT

El Ple de l'Ajuntament ha nomenat aquest dilluns els 7 pabordes de la Festa Major 2016. Maite Maspons Biarnes, Aleix Pascual Gil, Ester Puntijoch Lozano i Joel Luna Núñez són els quatre pabordes escollits pel Ple (amb les abstencions de CUP i Ciutadans) entre els representants de la ciutadania que s'hi van presentar. Aquests 4 se sumen als 3 escollits entre les candidatures proposades per l'assemblea d'entitats: Jaume Inglès Santos, Ramon Bau Llosa i Beatriz Pardo González.

A les portes de la Festa Major d'enguany, el Ple també ha aprovat un nou protocol dels balls i entremesos participants en les cercaviles, que inclou la incorporació del Ball d'Enveja a la cercavila de la vigília, després de que la seva sol·licitud fos aprovada per la Comissió de Protocol de la Festa Major.

El Ball d'Enveja, que aquest 2015 celebra els 11 anys, organitza cada any un correfoc la nit de Sant Joan dins la festa major del barri de Sant Joan. És una colla de foc de Vilanova i la Geltrú, inspirada en la llegenda de la Torre d'Enveja, que relaciona el foc de la nit de Sant Joan amb la batalla entre els pagesos vilanovins i els guerrers sarraïns per fer-se amb la torre.

I entre les altres novetats d'aquesta Festa Major, cal destacar que l'exhibició de balls populars la tarda del 5 d'agost a la plaça de la Vila es podrà seguir també en llenguatge de signes, a iniciativa de l'Agrupació de Balls Populars.

PUBLICITAT

Comentaris


PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon