Festa Major 2015

La Festa Major s'acomiada de Vilanova i la Geltrú fins l'any que ve

Redacció Vilanova i la Geltrú 07-08-2015 07:46

Cercavila de l'Imaginari. Ajuntament de Vilanova

La Cercavila de l'Imaginari i la presa de procuració dels Pabordes 2016, últims actes de Festa Major

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

El darrer dia de la Festa Major vilanovina està dedicat als més petits, amb la cercavila de l'Imaginari. Més de 250 nens i nenes d'entre 6 i 16 anys van participar en una cercavila formada per vuit balls que tenen els seus orígens en contes, llegendes i fets històrics de la comarca del Garraf: la Fundació de la Vila Nova, el ball del Cep, el ball de la Sínia, el ball del Miralpeix, el ball de Pescadors, el ball de l'Arribada del Ferrocarril, el ball de les Coves de Ribes i el ball de la Lluna en un Cove.

La cercavila va sortir de la plaça de les Casernes i va recórrer els carrers de la ciutat, baixant per la rambla Principal fins a la plaça de la Vila, on els balls van fer una exhibició.

L'altre acte oficial de la festa que serveix per tancar el programa és la presa de procuració dels nous pabordes. En una cerimònia solemne als jardins del Museu Romàntic Can Papiol, els pabordes sortints d'aquest 2015 van traspassar l'honor de la Confraria dels Pabordes de la Festa Major de la Mare de Déu de les Neus als pabordes entrants. Així, el relleu va passar d'Oriol Alemany, Janira Baeza, Àngela Belmonte, Isabel Gutiérrez, César Muñoz, Emília Llambrich i Toni Villaró a Maite Maspons, Aleix Pascual, Ester Puntijoch, Joel Luna, Jaume Inglès, Ramon Bau i Beatriz Pardo.

PUBLICITAT

Comentaris


PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon