Funcionaris

El govern espanyol aprovarà un decret per a la restitució "immediata" del 26,2% de la paga extra del 2012

ACN Madrid 04-09-2015 03:02

El Consell de Ministres demana al Consell d'Estat que elabori un dictamen urgent sobre la viabilitat per a sol·licitud d'un crèdit

PUBLICITAT

El govern espanyol ha emplaçat aquest divendres al Consell d'Estat a elaborar un dictamen d'urgència amb la finalitat de sol·licitar un crèdit extraordinari per poder tornar part de la paga extra als funcionaris que l'executiu de Rajoy els va retirar l'any 2012. "Abonarem un 26,2% d'aquesta paga en les pròximes setmanes", ha assegurat Sáenz de Santamaría, tot afegint que el govern espanyol "complirà el seu compromís de tornar aquesta retribució". Un cop elaborat el dictamen, la vicepresidenta espanyola ha explicat que el Consell de Ministres estarà en disposició d'aprovar un decret llei la pròxima setmana per a la restitució "immediata" d'aquests diners als treballadors públics.

Soraya Sáenz de Santamaría ha comparegut aquest divendres en roda de premsa després de la reunió del Consell de Ministres per informar, entre d'altres coses, que el govern espanyol ha demanat amb caràcter d'urgència al Consell d'Estat l'elaboració d'un dictamen sobre la viabilitat de sol·licitar un crèdit per a tornar el 26,2% de la paga extraordinària als funcionaris que l'executiu de Mariano Rajoy els va retirar l'any 2012.

La vicepresidenta espanyola ha explicat que la celeritat de tot el procés permetrà el Consell de Ministres aprovar la pròxima setmana un decret llei per a la restitució d'aquesta part de la paga als treballadors de l'administració pública. "És farà mitjançant una nòmina separada", ha assenyalat, de manera que els funcionaris tindran aquests diners abans del pagament mensual.

Soraya Sáenz de Santamaría ha recordat que l'executiu de Rajoy va demanar "un esforç molt important" als funcionaris i que, ara, "tornar-los aquest esforç és de justícia". Ho ha argumentat recordant que s'ha incrementat "la recaptació, el ritme de reducció del dèficit supera el 16 per cent". "Ho fem en un marc de contenció del dèficit gràcies a l'increment de la recaptació en el marc de la recuperació econòmica", ha conclòs.

PUBLICITAT

Comentaris


PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon