Ple municipal

El govern de Sant Martí crea una partida de 3.000 euros d'ajuda als refugiats

Redacció Sant Martí Sarroca 30-09-2015 05:38

En el ple també es va aprovar una inversió per a la dinamització del conjunt monumental i es va presentar una prova pilot de transport escolar als barris

PUBLICITAT

El ple de Sant Martí Sarroca, celebrat dijous 24 de setembre en sessió ordinària, va aprovar per 6 vots a favor dels grups municipals d’AM-CUP, Socialista-Movem Sant Martí i ERC, i l’abstenció de CiU, una modificació de pressupost de 148.746,87 euros. D'aquesta modificació, 3.000 euros es destinaran a accions per a l’acollida i suport als refugiats sirians i d’altres països.

Tal com va explicar el regidor d’Acció Social, Pere Cano, era necessari crear aquesta partida pressupostària de cooperació, que va ser eliminada totalment en la legislatura anterior pel govern de CiU, per tal que “municipis com Sant Martí puguem actuar davant d'un fenomen que no és d’immigració, sinó d’un fet i situació excepcional, on refugiats i refugiades de totes les edats intenten escapar del desastre de la guerra i la fam en els seus països d'origen”. En aquest sentit, es va aprovar també amb els 6 vots a favor dels grups municipals que formen part del govern i l’abstenció de CiU, una moció d’adhesió a la Xarxa de Municipis Acollidors.

Per altra banda, el regidor d’Educació, Joan Lluís Climent, va explicar que 2.300 euros es destinaran a fer una prova pilot de transport a l'escola per als barris. Aquest prova tindrà lloc a l’octubre, amb l’objectiu de determinar horaris, demanda i aspectes a tenir en compte per a una possible licitació del servei per al curs vinent.

El regidor de Cultura, Albert Tort, va explicar que amb la modificació el pressupost també es dota de 143.446,87 euros per gestionar la part restant d’una subvenció del Fons Europeu de Desenvolupament Regional que el govern municipal té previst utilitzar per tirar endavant un projecte de museïtzació del conjunt monumental, que inclourà una visita renovada amb un fil argumental que posi en valor la història i el patrimoni del municipi, l’adequació de sales i una nova botiga.

Durant el ple, es va rebutjar per 6 vots en contra dels grups municipals d’AM-CUP, Socialista-Movem Sant Martí i ERC i 5 vots a favor de CiU la proposta presentada pel grup municipal de CiU sol·licitant la congelació de tots els impostos i taxes pel proper 2016. La regidora d’Hisenda, Àngels Rus, va explicar que el govern, amb voluntat de rigor, esperarà primer l’elaboració de la Llei de Pressupostos de l’Estat per veure les restriccions i condicionants. També es va rebutjar la proposta de CiU de celebrar una comissió informativa prèvia a cada Junta de Govern.

El regidor de CiU Ramon Carbó va defensar que la proposta sobre les comissions informatives abans de les Juntes de Govern pretenia “posar en contradicció al govern” i el govern d’esquerres martinenc va recordar que, durant el govern de CiU i de Ramon Carbó, es feien 0 comissions informatives i que el govern actual les ha restituïdes i en celebra una sessió abans de cada ple en què s’informa dels assumptes que es tractaran al ple i també de les iniciatives de govern de les regidories.

El Ple també va aprovar, per unanimitat, el Compte General de l’exercici 2014 i el nomenament de Miquel Folch com a Jutge de Pau i de Josep Mª Farré com a substitut del mateix.

PUBLICITAT

Comentaris


PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon