El cava, protagonista

Tres dies intensos de Cavatast a Sant Sadurní

Redacció Sant Sadurní d'Anoia 05-10-2015 12:54

Masterchef Junior a La Fassina. Ajt Sant Sadurní d'Anoia

El taller de cuina infantil amb els petits cuiners de Masterchef Junior va ser també una de les activitats que més expectació van generar

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

La XIX Mostra de caves i gastronomia de Sant Sadurní d’Anoia ha tancat portes aquest diumenge després d'un cap de setmana intens d'activitats.

A banda de les propostes enoturístiques de cellers i sessions al Centre d'Interpretació del Cava i de les activitats organitzades per Som Sant Sadurní, com la Mostra d'artesania o el Cava Shopping Day, també va prendre protagonisme la 34 a Setmana del Cava, amb el pregó a càrrec de ReEugenio i la coronació de Carla Nieto com a reina del cava.

La plaça de l'Ajuntament va tornar a omplir-se per acompanyar aquesta celebració que va iniciar-se amb una cercavila en què també hi van participar els bastoners de Sant Sadurní o els Falcons de Vilafranca, a banda dels tradicionals grups de pageses i els nans i capgrossos de la Confraria. Sindicats i treballadors van tornar a manifestar-se a la plaça reclamant la renovació del conveni laboral del sector del cava.

Durant la tarda també es va poder gaudir d'un fantàstic concert a l'església a càrrec de la Coral Sant Sadurní, acompanyats en aquesta ocasió per la Coral Orkatz de Zegama, poble agermanat amb Sant Sadurní, així com de la seva formació juvenil

El taller de cuina infantil amb els petits cuiners de Masterchef Junior va ser també una de les activitats que més expectació van generar d'aquesta 19a edició del Cavatast i grans i petits s'ho van passar d'allò més bé amb aquesta iniciativa celebrada a la sala de tast del Centre d'Interpretació del Cava

Felip Puig i Llucià Ferrer inauguradors de la fira

El Conseller d'Empresa i ocupació, Felip Puig, i el periodista i comunicador Llucià Ferrer, van ser els encarregats d'inaugurar el Cavatast el divendres a la tarda al celler de La Fassina de Can Guineu.

Subirana va obrir l’acte amb agraïments a tothom que fa possible el Cavatast i celebrant la col·laboració entre diverses entitats que treballen en una “clara, continuada i ferma aposta per l'enoturisme”, convençut que “el Cavatast és molt més que una mostra organitzada per l'Ajuntament; treballant tots junts tenim l'èxit assegurat”.

Entre el públic assistent s’hi trobaven diputats, alcaldes i regidors de diversos ajuntaments; membres de diverses institucions com la Confraria del Cava, el Consell Regulador del Cava o l’Institut del Cava, entre d'altres, així com representants de Banc de Sabadell, patrocinador de la fira.

El mediàtic comunicador Llucià Ferrer va explicar que allà on va s'erigeix en convençut ambaixador del cava, del qual n'és “fan declarat” i va anunciar que en el seu nou programa 'Menú degustació', que s'emet els diumenges a TV3 a dos quarts de 9 del vespre, li dedicaran un programa: “Per fi podrem dedicar un programa íntegrament al cava, gràcies a l'Ajuntament i a la Confraria”. Per gravar el programa es desplaçaran aviat a Sant Sadurní acompanyats d'un cuiner i un personatge famós: “Amb boicot o sense els catalans hem de ser els primers ambaixadors del cava”.

I “cava, cava i cava” són les paraules amb què l’alcaldessa de la vila i presidenta del Patronat de Turisme, Maria Rosell, va iniciar el seu parlament, en el qual també es va mostrar molt contenta del fet que el programa de Llucià Ferrer vingui a Sant Sadurní, amb el que això suposa de promoció del municipi.

Rosell va convidar tothom a gaudir de l'enoturisme Penedès “el nostre mar de vinyes” i va mostrar el seu agraïment a “tots els que fan possible que el nom del nostre poble ressoni arreu del món”, satisfeta de veure “la il·lusió i tantes entitats treballant juntes, tothom anant a una, en un dels moments més especials del nostre poble, com és el Cavatast”.

Va clausurar la inauguració oficial el Conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, que també va lloar la feina d'Enoturisme Penedès, va destacar l'emprenedoria i hospitalitat del poble català i en concret del sadurninenc, així com la capacitat d'innovació i d'adaptació a les tendències i de superació dels temps difícils, posant l'èmfasi en la “magnífica realitat industrial de què disposem, que es complementa amb l'esforç de comercialització d'obrir mercats i d'internacionalització”, així com la importància del sector turístic i de serveis: “L'enoturisme és una aposta de país, és una activitat que genera riquesa. Darrere l'alegria d'obrir una ampolla de cava hi ha una llarga tradició i un esforç de superació i aquest ha de ser un exemple pel país, en tots els sectors”.

Felip Puig va acabar recordant que Catalunya ha estat escollida Regió Europea de la Gastronomia 2016.

Després de l’acte oficial, els ambaixadors del Cavatast, acompanyats pel consistori i per altres personalitats, es van desplaçar en el trenet del Cava cap a la fira, on van inaugurart oficialment el Cavatast, per després saludar a tots els cavistes, gastrònoms i restauradors que hi col·laboren. Una fira que enguany ha comptat amb 39 expositors de cava i 10 de gastronomia.

PUBLICITAT

Comentaris


PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon