Diada de Tots Sants

Els Castellers de Vilafranca obriran plaça a la diada de Tots Sants

ACN/ Gemma Sánchez Vilafranca del Penedès 27-10-2015 01:21

Els caps de colla dels Castellers de Sants, dels Xiquets de Tarragona, dels Capgrossos de Mataró, i dels Castellers de Vilafranca. ACN

A cada ronda els seguiran els Capgrossos de Mataró, els Castellers de Sants i els Xiquets de Tarragona

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

Els Castellers de Vilafranca seran la colla encarregada d'obrir plaça el proper 1 de novembre a la diada de Tots Sants. Així ho ha marcat el sorteig celebrat aquest dilluns al vespre a Cal Figarot, seu dels verds, on també s'ha establert que la resta de colles actuaran en el següent ordre: Capgrossos de Mataró, Castellers de Sants i Xiquets de Tarragona. El cap de colla dels vilafranquins, Pere Almirall, ha assegurat que aspiren a descarregar el 3 de 10 amb folre i manilles. Almirall ha lamentat que durant el darrer any han estat "de pega" davant aquest castell, i ha fet una crida a mobilitzar el "200% d'actitud i de gent als assajos" per poder assolir la fita marcada.

Almirall ha explicat amb fermesa que la intenció de la colla és completar la diada castellera de Tots Sants amb la torre de 8 sense folre, mentre no ha concretat quin serà el tercer castell que duran a plaça. A la ronda de pilars el més probable és que els verds apostin pel pilar de 8, tot i que s'havia especulat amb un intent de pilar de 9 amb folre, manilles i puntals, que Almirall descarta si no hi ha una mobilització massiva.

Per la seva part, els Capgrossos de Mataró preveuen dur a plaça el 3 de 9 i el 4 de 9. El cap de colla, Jordi González, ha assegurat que a la colla "li motiva moltíssim" l'actuació de Vilafranca del Penedès, i s'ha mostrat optimista després que el grup hagi "encadenat dues o tres setmanes bones" en les darreres actuacions.

Qui també s'ha mostrat confiat ha estat el cap de colla dels Castellers de Sants, Pau Camprovin, que ha augurat assolir el 3 de 9, el 4 de 9 i la torre de 9 amb folre i manilles. Respecte aquest últim castell, Camprovin ha destacat les "ganes" de la colla, ja que l'any passat van haver de desmuntar el peu per una indisposició de l'acotxadora.

Finalment, els Xiquets de Tarragona han assegurat que el gran repte de Tots Sants serà dur a plaça un castell de gamma alta. El cap de colla Roger Peiró, ha dit que es tracta d'un "deute" que la colla té amb Vilafranca des de fa tres anys, el qual esperen "treure's de sobre", gràcies al "bagatge i experiència" que porten acumulat aquesta temporada. 

PUBLICITAT

Comentaris


PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon