Diada de Tots Sants

Els Castellers de Vilafranca superen la millor actuació de la història dels castells

ACN Vilafranca del Penedès 01-11-2015 05:09

El 3 de 10 amb folre i manilles que els Castellers de Vilafranca han descarregat a la diada de Tots Sants. ACN

Els verds signen Tots Sants descarregant el 3 de 9 amb folre i agulla, la Torre de 8 neta, el 3 de 10 i el Pilar de 8

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

Els Castellers de Vilafranca han fet la millor actuació de la història dels castells, superant la seva pròpia marca –assolida l'any 2013 per Sant Fèlix-. Aquest diumenge, els verds han resolt la diada de Tots Sants descarregant el 3 de 9 amb folre i agulla, la Torre de 8 neta, el 3 de 10 amb folre i manilles i el Pilar de 8. Per la seva part, els Capgrossos de Mataró han carregat per primer cop a la seva història el Pilar de 8, després d'haver-se embutxacat la 'tripleta màgica'. La diada l'han completat els Castellers de Sants i els Xiquets de Tarragona, que han portat a plaça gairebé les mateixes construccions, si bé els matalassers han tingut menys sort i han fet llenya en dues ocasions.

Els verds han obert plaça amb seguretat, descarregant el 3 de 9 amb l'agulla. Ha estat a la segona ronda quan ha arribat el primer esclat d'eufòria, quan els amfitrions han descarregat la Torre de 8 neta. La fita ha donat empenta a la colla, que a la tercera ronda ha aconseguit treure's l'espina clavada d'aquesta temporada, descarregant el 3 de 10. La cirereta del pastís de l'última actuació de la temporada verda ha estat poder descarregar el Pilar de 8.

Per la seva part, els Capgrossos de Mataró han iniciat la diada descarregant sense problemes el 4 i el 3 de 9 amb folre. Per completar la tercera ronda han portat a plaça el 5 de 8, signant així la 'Tripleta màgica'. El moment més històric per la colla del Maresme ha estat durant la ronda de pilars, quan han aconseguit carregar per primer cop el Pilar de 8. Això ha desfermat l'emoció entre els blaus, tot i que el castell ha fet llenya poc després.

Mentrestant, els Castellers de Sants han descarregat sense problemes el 3 de 9 en primera ronda. Tot seguit han apostat per la Torre de 9 amb folre i manilles, que han desmuntat quan el pom de dalt era a punt de completar el castell. Han hagut d'esperar fins la tercera ronda per poder descarregar aquest gamma extra. Finalment, els borinots han acabat la jornada descarregant el 4 de 9.

Pel que fa als Xiquets de Tarragona, la colla matalassera ha aconseguit signar la primera Torre de 9 de la temporada, saldant el "deute" que tenien amb la plaça vilafranquina per dur-hi un gamma extra, com havia reconegut el cap de colla durant aquesta setmana. Prèviament havien descarregat el 3 de 9. La resta de l'actuació l'han completat amb un intent del 4 de 9, que ha caigut, i el Pilar de 7, que s'ha doblegat després de ser carregat.

PUBLICITAT

Comentaris


PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon