Les Danses de Vilanova

Em dic Eduard Toldrà, de nou a les llibreries

Redacció Vilanova i la Geltrú 27-01-2016 09:39

Em dic Eduard Toldrà, de nou a les llibreries. EIX

Enguany es compleixen 95 anys de l’estrena de Les Danses de Vilanova i del quartet Vistes al mar

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

L’editorial El Cep i la Nansa de Vilanova i la Geltrú rellança l’àlbum il·lustrat Em dic Eduard Toldrà, publicat fa uns anys en motiu del cinquantè aniversari de la mort del músic vilanoví. L’àlbum, amb il·lustracions de Laura Borràs i text de David Puertas, repassa la vida i l’obra de Toldrà des de la seva infantesa a Vilanova fins la fundació de l’Orquestra Municipal de Barcelona i el seu debut al Palau de la Música Catalana. El llibre, escrit en primera persona, repassa les tres facetes més importants del músic, com a violinista, compositor i director d’orquestra, i fa especial èmfasi en l’etapa de Toldrà com a membre del Quartet Renaixement, una formació de música de cambra amb la que va viatjar per tot Europa i amb la que va fer més de 200 concerts.

Justament aquest any 2016 es commemoren dues efemèrides relacionades amb Toldrà i el Quartet Renaixement: d’una banda, els 95 anys de la composició de Les Danses de Vilanova i de l’estrena del quartet de corda Vistes al mar, i de l’altra, es recorden els 100 anys de la històrica interpretació que el Quartet Renaixement va fer de la integral dels 17 quartets de corda de Beethoven a Barcelona, un projecte impulsat per l’Associació Wagneriana, que es va dur a terme en sis sessions, entre el 12 de març i 16 d’abril de 1916, a la desapareguda Sala Mozart del carrer de la Canuda de Barcelona.

PUBLICITAT

Comentaris


PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon