Festa Major 2017

Ja es poden presentar les candidatures per ser paborde de la Festa Major de Vilanova

Redacció Vilanova i la Geltrú 01-06-2016 10:50

Totes les persones que vulguin optar a organitzar la Festa Major de 2017 podran presentar la candidatura fins al 21 de juny

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú obre avui dimarts 1 de juny un període de presentació de candidatures per l'elecció dels 7 Pabordes de la Festa Major 2017.

Fruit de la proposta d'organització de la Festa Major, consensuada gràcies al procés participatiu que l'Ajuntament organitzà l'any 2012, tothom qui vulgui (ciutadans i ciutadanes a títol individual o entitats de la ciutat) pot presentar la seva candidatura per esdevenir Paborde de la Festa Major de Vilanova i la Geltrú.

El termini de presentació de candidatures és des de l'1 fins al 21 de juny, i es pot fer a través de la Carpeta Ciutadana i/o per l'OAC.

El sistema d'elecció dels 7 pabordes i pabordesses és el següent:

Hi haurà 4 pabordes representants de les entitats i associacions. Qualsevol entitat o associació registrada al Registre d'entitats de la ciutat podrà presentar un candidat a Paborde i tindrà un vot el dia de l'elecció. L'elecció dels 4 pabordes que representaran les entitats va a càrrec de les mateixes entitats. Qualsevol entitat degudament registrada podrà donar el seu vot a la candidatura que desitgi si ho sol·licita a través d'aquest tràmit.

Les entitats que no vulguin presentar candidats també podran assistir a la votació i tindran dret a vot, sempre que hagin omplert el tràmit corresponent. La votació dels Pabordes de les entitats serà dimecres 6 de juliol, a les 20 hores, a la Sala Noble de la Casa Olivella (plaça de la Vila 12, 1r pis).

Els altres 3 pabordes o pabordesses seran representants de la ciutadania. Qualsevol ciutadà major de 18 anys pot presentar la seva candidatura a Paborde. Cal omplir el tràmit corresponent, amb les dades personals i les motivacions per presentar la candidatura. El llistat total de candidats es farà arribar a la Junta de Portaveus, que proposarà els 3 més adients per aquell any en funció del perfil expressat en la fitxa d'inscripció.

Una mateixa persona no es podrà presentar com a paborde d'entitat i com a ciutadà alhora.

El mes de juliol, el Ple Municipal de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ratificarà els pabordes escollits en ambdues votacions. Els set pabordes prendran possessió de la seva responsabilitat en l'acte de Presa de Procuració, que se celebrarà el 6 d'agost, moment en que els Pabordes 2016 cessaran en el seu càrrec. 

PUBLICITAT

Comentaris


PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon