Ple municipal

Sant Sadurní introduirà canvis en el Cavatast d'aquest any

Redacció Sant Sadurní d'Anoia 29-06-2016 11:07

Ple municipal de Sant Sadurní d'Anoia. Ramon Filella

Un d'aquests canvis serà l'ús d'una copa de gamma alta per a les degustacions de cava, una copa que podria ser de la reconeguda marca especialitzada, Riedel

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

L'intens ple municipal de juny de Sant Sadurní d'Anoia va tenir diversos frots, un dels quals va ser l'aprovació de la modificació de l'ordenança que regeix les tarifes del Cavatast. Tal i com va explicar el tinent d'alcalde, Josep Maria Ribas, enguany l'Ajuntament vol donar un pas endavant per a incrementar la qualitat de la fira i introduirà diversos canvis per tal d'aconseguir-ho.

Un d'aquests canvis serà l'ús d'una copa de gamma alta per a les degustacions de cava, una copa que podria ser de la reconeguda marca especialitzada, Riedel. La introducció de la copa de gamma alta obligarà a la modificació de les tarifes. Fins ara existia un pack de copa i quatre degustacions a un preu de 6,5 euros. Enguany això canviarà i haurà dos preus fixats, per una banda el de la copa (5 euros) i per l'altra un pack de quatre degustacions (també a 5 euros). Si la copa es torna un cop acabada la visita, hi haurà un reemborsament de 2 euros.

El tinent d'alcalde Josep Maria Ribas va insistir en que “volem situar el Cavatast en el nivell de qualitat més alt possible” i va recordar que tots els canvis estan consensuats amb els cavistes expositors i amb el consell sectorial. A més de la copa hi haurà altres novetats en l'edició d'aquest any com el trasllat de les activitats culturals paral.leles de la carpa del pati de La Fassina al Celler del mateix recinte que ofereix un marc més senyorial i amb més possibilitats.

De la mateixa manera, el regidor de Promocio Econòmica, Josep Subirana, va recordar el conveni de patrocini signat amb Banc Sabadell per un periode de tres anys. L'acord econòmic amb l'entitat bancària, a més, està obert a incrementar-se en futures edicions si es potencia la fira amb noves activitats i iniciatives.

Capital del Cava

Tots els partits de l'oposició van intervenir en el debat i van coincidir en el fet que és important potenciar el Cavatast, però van denunciar una certa improvisació de l'equip de govern en l'aplicació dels canvis i, sobretot, van reclamar establir un model consensuat de fira entre totes les forces polítiques. En aquest sentit, Albert Gual (PSC) va assenyalar que “si realment ens creiem que som la Capital del Cava hem de canviar el Cavatast. Les millores presentades són insuficients”. Va afegir que “el Vijazz de Vilafranca va començar més tard que nosaltres i, en canvi, ha aconseguit fer-se un nom de prestigi”.

Per la seva banda, tant des de la CUP, com des del PP i ICV-EUiA van refermar la necessitat d'un canvi de model de la fira que passaria per organitzar, per exemple, activitats paral.leles de nivell. Jordi Pujol (CUP) va indicar que “el tema de la copa no serveix per canviar el model, és més que res un pedaç”.

Moments de gran tensió

Més enllà de la discussió sobre el Cavatast, la sessió plenària va viure un periode de fortes tensions a diverses bandes amb motiu de la presentació d'una moció del PP que reclamava fer efectiu el pagament de les costes (300 euros) del procés judicial provocat per la col.locació o no de la bandera espanyola a la façana de l'Ajuntament, un tema que va acabar generant un denúncia per part de la delegació del Govern. La moció popular va provocar una batalla dialèctica a diferents bandes entre la major part de formacions i va reeditar els episodis de forta tensió que hi va haver fa dos anys al municipi.

La principal picabaralla es va produir entre el PSC i ERC. El tinent d'alcalde Josep Maria Ribas va recordar que el PSC sadurninenc va filtrar en aquells dies a la premsa de Madrid noms de caves on treballaven regidors independentistes per a que “hi hagués un boicot al cava”, una acusació que va generar una forta indignació a la regidora i en aquells moments alcaldessa socialista, Susanna Mérida. Mérida va acusar Ribas de generar falses  acusacions i va amenaçar amb la presentació d'una querella contra la figura del tinent d'alcalde.

Per la seva banda, l'alcaldessa, Maria Rosell, va mostrar la seva “profunda tristesa” per la manera d'actuar del PP en aquesta qüestió i per la presentació de la moció que “busca generar mal a persones concretes de l'Ajuntament”. També es va queixar amargament de la gran demagògia que hi ha hagut sempre al voltant d'aquest polèmic tema. La moció del PP va tenir el recolzament, unicament, del PSC i, per tant, no es va aprovar.

Més mocions

La bateria de mocions al ple no es va acabar aquí. N'hi va haver una, presentada pel PSC, de suport a la plataforma d'afectats per l'ICAM (Institut Català d'Avaluacions Mèdiques) que va comptar amb el vot favorable de tots els grups municipals i una altra de suport a la marxa SOM que passarà per Sant Sadurní el proper 26 de juliol.

En un nivell més polític, es va presentar una moció en la que es reclamava la dimissió del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, pel tema de la reunió amb el cap de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso i, finalment, hi va haver un posicionament de suport per part de l'equip de govern a les figures de l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, lexvicepresidenta, Joana Ortega i l'exconsellera, Irene Rigau per la decisió del jutge de portar-los a judici pel 9-N.

PUBLICITAT

Comentaris


PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon