Arran del Tingladu

Comunicat del Drac i l’Agrupació de balls populars de Vilanova i la Geltrú

Drac i Agrupació de Balls Populars Vilanova i la Geltrú 12-07-2016 05:44

Ni el Drac de Vilanova ni l’Agrupació de Balls Populars han fet encara cap comunicat oficial a cap mitjà cridant al boicot

Creiem encertat i no descartem dur endavant accions de protesta pública en el marc dels actes de la Festa Major, si així ho acordem amb altres col·lectius implicats

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

Arran de les informacions aparegudes durant la ultima setmana en alguns mitjans, volem aclarir els següents fets:

Que, efectivament, estem preocupats per la interpretació que l’Ajuntament de Vilanova fa de la sentència judicial que afecta el festivals organitzats per entitats de la nostra ciutat, i per la seva posició política que creiem afecta o pot afectar a la totalitat del teixit associatiu vilanoví.

Que la denegació del permís municipal per organitzar el Tingladu a la Plaça de les Neus, a 20 dies del seu inici, ha estat la gota que ha fet vessar el got, però no la única raó pel qual des de les entitats creiem justificada una acció pública de protesta.

Que, per aquests motius, el Drac de Vilanova i la Agrupació de Balls Populars estàvem redactant un manifest conjunt per ser contrastat i ratificat amb les altres entitats participants de la cercavila de Festa Major, i que incloïa una proposta d’acció de protesta en el marc del Vot del Poble encara no concretada ni consensuada.

Que l’esborrany d’aquest manifest va ser enviat per error a una persona del Departament de Cultura, motivant una immediata i esperpèntica resposta institucional de l'Ajuntament a través d'un comunicat (publicat el dimecres 6 a les 18:13) denunciant un boicot que encara no existia, fomentant-lo en fal·làcies i acusant els signants (sense anomenar-los) de faltes com manca de respecte a la pluralitat i actitud poc dialogant. El comunicat clarificava, a més, que l'Ajuntament destina part dels seus recursos a donar suport a aquestes entitats.

Que, sorprès per aquest comunicat de l’Ajuntament, el Diari de Vilanova va investigar i aconseguir l’esborrany de manifest, publicant-lo i citant-lo posteriorment al web i a les xarxes (el mateix dimecres 6 a les 19:14, i posterior edició el dijous 7 a les 17:36) i en la edició impresa (de divendres 8), esgrimint en grans titulars les paraules: “crida” i “boicot”.

Que l’endemà, els Pabordes2016 es van afegir a la polèmica amb un altre comunicat on ens acusava de tenir la intenció de “perjudicar el desenvolupament del Vot del Poble”. Desconeixem si aquest comunicat era iniciativa pròpia o era motivat com a eina de pressió com insinuava l’últim paràgraf del mateix.

Que ni el Drac de Vilanova ni l’Agrupació de Balls Populars han fet encara cap comunicat oficial a cap mitjà cridant al boicot. En lloc d’això, hem continuat treballant conjuntament amb les altres entitats i amb la Coordinadora d’Entitats Juvenils i Culturals de Vilanova per establir accions comunes de pressió al Govern municipal, per tal que aquest adopti un compromís més ferm amb la cultura i es dugui a terme la redacció i posterior aprovació d’una ordenança municipal que reguli la convivència i l'ús dels espais públics, protegint a les entitats en les seves seus i activitats.

Per últim, creiem encertat i no descartem dur endavant accions de protesta pública en el marc dels actes de la Festa Major, inclòs durant la renovació del Vot del Poble, si així ho acordem amb altres col·lectius implicats. Tot i així, sempre mostrarem el màxim respecte a la Festa Major i als vilanovins i vilanovines, que són la nostra única raó de ser.

PUBLICITAT

Comentaris


PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon