20a edició

El Cavatast s'erigeix com a mostra "líder" del sector i anuncia una reformulació a mig termini

ACN/ Gemma Sánchez Sant Sadurní d'Anoia 20-09-2016 11:12

Els organitzadors del 20è Cavatast fent un brindis. Al centre, l'alcaldessa de Sant Sadurní d'Anoia, Maria Rosell. ACN

El president Puigdemont i la cuinera Ada Parellada inauguraran l’esdeveniment, que enguany reubica l’espai firal

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

El Cavatast celebrarà la 20a edició reivindicant el seu paper com a mostra “líder” del sector. Malgrat l’organització ha destacat aquest dimarts “l’èxit” que ha assolit la fira al llarg de dues dècades, també han reconegut que volen introduir diversos canvis a mig termini. El primer serà aquest mateix any: el recinte firal retornarà al tram central de la Rambla de la Generalitat, on s’havia ubicat anys enrere. El canvi de lloc coincideix també amb la incorporació, per primer cop, d’estands gastronòmics de fora del Penedès, amb la presència de restauradors del Delta de l’Ebre i Girona. El 20è Cavatast es celebrarà del 7 al 9 d’octubre i la inauguració estarà encapçalada pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la cuinera Ada Parellada.

Els organitzadors han justificat el canvi d’ubicació dels expositors per una qüestió “d’evolució”, amb la finalitat de resoldre petits entrebancs logístics provocats pel pendent de l’espai que s’ocupava els darrers cinc anys. Al mateix temps, també s’havien constatat petites “aglomeracions” en determinats moments del dia que aquest any es preveuen resoldre. Així ho ha explicat Josep Subirana, regidor de Turisme, qui també ha apuntat que els expositors de gastronomia es repartiran al llarg del recinte firal per “uniformitzar” l’oferta de restauració.

En total, el 20è Cavatast reunirà una quarantena d’elaboradors de cava. L’alcaldessa de Sant Sadurní, Maria Rosell, ha admès que resten diverses empreses del territori per acceptar la participació a la fira i per això ha fet una crida a engrandir l’oferta de cara a properes edicions. “Si tots junts potenciem el cava, som imparables”, ha afirmat, advertint que “si anem dividits, serà més difícil”. “Nosaltres no defallirem i seguirem intentant que vinguin més empreses”, ha afegit Rosell.

El darrer Cavatast va servir 42.300 degustacions de cava i 22.000 de menjar, segons les xifres publicades aquest dimarts coincidint amb la presentació de les activitats de la 20a edició. En aquest sentit, l’impacte econòmic va ser d’1,7 milions d’euros a Sant Sadurní i la seva d’àrea més propera, amb una despesa mitjana per visitant de 58 euros.

Maria Rosell ha assegurat que aquestes xifres demostren que el Cavatast és “una fira de qualitat i èxit”, però ha avançat que “cal evolucionar”. “Hem d’implementar activitats i maneres de fer noves”, ha afirmat, convidant el sector privat a ser partícip d’aquests canvis. Tot i garantir que ja hi ha propostes damunt la taula, Rosell no ha volgut fer cap avançament de quins podrien ser els canvis de l’any vinent.

Presència de Puigdemont

Pel que fa a la inauguració, l’alcaldessa ha subratllat especialment la presència del president Carles Puigdemont i d’Ada Parellada, coincidit amb l’Any de la Gastronomia i l’Enoturisme, que es celebra aquest 2016. En relació al boicot que l’any passat van fer els sindicats durant la inauguració amb una sorollosa escridassada a les autoritats per reivindicar millores laborals, Rosell ha confiat que la situació no es repetirà perquè els treballadors i les patronals ja van acordar un nou conveni laboral. L’alcaldessa ha lamentat que “els sindicats s’aprofiten de la festa pel ressò mediàtic” i ha advertit que “si veiem que el Cavatast ha de tronar a ser una reivindicació d’alguna cosa que no depèn de l’Ajuntament, ens plantejaríem com hem de fer la inauguració”.

Pendents dels Ambaixadors del Cava

D’altra banda, el Cavatast tornarà a coincidir novament amb la celebració de la Setmana del Cava, organitzada per la Confraria, que viurà el seu moment més destacat la nit del 8 d’octubre. Tradicionalment, el dissabte del Cavatast s’ha celebrat la coronació de la Reina del Cava, que enguany serà substituïda per una parella d’Ambaixadors. Aquest dimarts, el president de la Confraria, Toni de la Rosa, ha mantingut la incògnita sobre qui seran les persones que rebran aquest títol, i només ha desvetllat que la festa estarà dirigida per la companyia Comediants. Els noms dels Ambaixadors es preveu que es facin públics el proper dijous 29 de setembre.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon