La Serenata de Txaikovski

L’Orquestra de Cambra del Penedès obre diumenge la temporada de música a l’Auditori de Vilafranca

Redacció Vilafranca del Penedès 28-09-2016 11:10

L’Orquestra de Cambra del Penedès obre diumenge la temporada de música a l’Auditori de Vilafranca. Ajuntament de Vilafranca

El conveni de col·laboració dóna continuïtat a la feina de dinamització de la música clàssica

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

L’Orquestra de Cambra del Penedès obre diumenge la temporada de música a l’Auditori de Vilafranca amb La Serenata per a cordes de Txaikovski. El conveni de col·laboració dóna continuïtat a la feina de dinamització de la música clàssica.

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès ha signat avui dimarts un conveni amb l’Orquestra de Cambra del Penedès per treballar conjuntament amb l’Auditori Municipal la dinamització de la música clàssica, el treball conjunt i participatiu amb les escoles de música i la consolidació del públic ja creat.

Aquest conveni dóna continuïtat a la feina que conjuntament l’Auditori i l’OCP van començar l’any 2011 amb la residència i assegura una programació de música estable i de qualitat, a més d’una dinamització del teixit musical de la vila. Així, l’Orquestra de Cambra del Penedès inicia la seva cinquena temporada musical a l’Auditori Municipal.

El repertori per a orquestra de corda simfònica compta amb pocs exemples d’esser considerats obres mestres d’aquest subgènere orquestral. És el cas de les dues obres incloses en aquest primer concert de la temporada, peces de referència d’aquest repertori, dels dos autors que són unànimement considerats els dos compositors russos de referència del segles XIX i XX respectivament: Txaikovski i Stravinski.

La Serenata per a cordes  de Txaikovski és probablement la més cèlebre de totes les peces d’aquest gènere, i una de les més apreciades del seu autor. Una peça que respira tots els elements característics del Txaikovski madur: lirisme, elegància, un sentit únic per la melodia, cites al folklore rus, i, és clar, aquell punt de melangia tan propi del seu llenguatge.

El Concert en re per a cordes de Stravinski, anomenat també “Basel concerto” per haver estat encarregat per l’orquestra d’aquesta ciutat Suïssa, és un dels darrers exemples del Stravinski neoclàssic. Una obra d’una escriptura d’un marcat to sobri, repleta d’enginyosos jocs rítmics i alhora amb un punt líric en el segon moviment.

Al final del concert el celler Mas Comtal oferirà una degustació de  Mas Comtal 20 aniversari Brut Nature Reserva.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon