Festa de la Verema

Sitges celebra la Verema i El Retiro guanya el Concurs de Trepitjadors de Raïm

Redacció Sitges 10-10-2016 04:15

Festa de la Verema de Sitges. Ajuntament de Sitges

L'actriu Assumpta Serna va oferir dissabte el Pregó de la Verema i va elogiar Sitges per la continuïtat de les seves tradicions

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

Sitges ha viscut aquest cap de setmana la celebració de la Festa de la Verema, l’esdeveniment organitzat per Foment de Sitges amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sitges i el patrocini de Bodegues Torres, que ha comptat amb la tradicional programació d’actes i la Mostra de Vins.

La Fragata va acollir diumenge el Concurs de Trepitjadors de Raïm, que va reunir les principals entitats local en un acte amenitzat per l'actor Pep Plaza. La Societat El Retiro va guanyar el Concurs, amb 25 litres, seguit de l'Associació de Veïns del Vinyet – en la seva primera participació- amb 24'5 litres i l'Associació Gastronòmica i Cultural Eva's, amb 23'5 litres.

Després del concurs, va arribar el moment del pesat de la Pubillla i l'Hereu de Sitges amb ampolles de vi. La pubilla de Sitges, Júlia Pascual, va rebre 41 ampolles, amb el seu pes, i l'hereu de Sitges, Joan Rodríguez, va rebre 90 ampolles. Tot seguit es va inaugurar la nova Font del Vi. Aquest va ser el punt culminant de la Festa de la Verema, que va començar amb la jornada amb el primer most, i l'oferiment, a l'Eucaristia.

La Verema va tenir dissabte una protagonista, l'actriu Assumpta Serna, qui va oferir el Pregó de la Verema al Saló d'Or del Palau Maricel. En una emotiva i literària dissertació, Serna va reivindicar la professió d'actor i la cultura del vi, i va elogiar Sitges per la continuïtat de les seves tradicions i especialment per ser un lloc d'acollida d'artistes. L'actriu ha recordat que de ben petita li llegien el poema “Madrigal a Sitges”, de Josep Carner.

La celebració es va acompanyar d'altres activitats com la Mostra de Vins, ubicada a la Fragata, que va celebrar la seva desena edició, i les activitats dirigides als infants i les esportives, com la Regata del Patí Català.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon