Tots Sants 2016

Els Castellers de Vilafranca no superen la millor actuació de la història tot i descarregar quatre castells de gamma extra

ACN/ Mar Martí Vilafranca del Penedès 01-11-2016 05:43

El 3 de 10 amb folre i manilles que els Castellers de Vilafranca han descarregat a la primera ronda. ACN

Els Castellers de Sants han aconseguit descarregar per primer cop el cinc de nou amb folre

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

GALERIA D'IMATGES

Els Castellers de Vilafranca buscaven en la diada de Tots Sants d'aquest dimarts superar la millor actuació castellera de la història, però finalment no ho han aconseguit, després que se'ls hi hagi resistit el 4 de 10 amb folre i manilles amb fins a tres peus desmuntats. Amb tot, els de la camisa verda han completat una magnifica actuació descarregant el 3 de 10 amb folre i manilles, el 3 de 9 amb folre i agulla i el 4 de 9 sense folre. Una altra de les actuacions destacades ha estat la dels Castellers de Sants que, per primer cop a la seva història, han aconseguit descarregar el 5 de 9 amb folre. Les altres construccions que els Borinots han portat a plaça són el 3 de 9 amb folre i el 2 de 9 amb folre i manilles. Els Capgrossos de Mataró han fet una gran actuació amb castells de gamma extra, com la torre de nou, que han carregat 'in extremis'. Finalment, els Xiquets de Tarragona han optat pel 3 de 9 amb folre, el 4 de 8 amb agulla i el 2 de 8 amb folre.

La colla que s'ha encarregat d'obrir la primera ronda a la 'plaça més castellera' han estat els Castellers de Vilafranca que han portat a plaça el 3 de 10 amb folre i manilles. Els de la camisa verda han construït amb solvència aquest castell de gamma extra i l'han pogut descarregar sense problemes, tot i que inicialment han fet un peu desmuntat. Aquest és el sisè cop que els vilafranquins descarreguen aquest castell.

Tot seguit han actuat els Xiquets de Tarragona que, amb força patiment, han aconseguit descarregar el 3 de 9 amb folre. Les dues colles restants, els Capgrossos de Mataró i els Castellers de Sants, també han apostat per la mateixa construcció, el 3 de 9 amb folre, que han pogut descarregar sense problemes.

Una segona ronda feixuga amb diversos peus desmuntats

L'agilitat amb què s'ha desenvolupat la primera ronda s'ha truncat en l'inici de la segona, ja que moltes de les colles han fet peus desmuntats. És el cas dels Castellers de Vilafranca que han deixat en blanc la ronda després de fer dos peus desmuntats d'un castell d'extrema dificultat, el 4 de 10 amb folre i manilles. Els vilafranquins van descarregar per primer cop aquesta construcció al Concurs de Castells de Tarragona i enguany fa vint anys que van portar-la a plaça, va ser el 1996 durant una diada de Tots Sants.

Els Xiquets de Tarragona també han fet un peu desmuntat del 4 de 8 amb agulla i, tot seguit, han pogut carregar la construcció però el castell ha fet llenya en el moment em què el pilar ja estava construït. De la seva banda, els Capgrossos de Mataró han aconseguit carregar 'in extremis' la torre de nou amb folre i manilles –la segona de l'any- després d'un peu desmuntat. Amb tot, just després que l'enxaneta fes l'aleta, ha saltat el pis de sisens i la construcció s'ha desmuntat.

Finalment, els Castellers de Sants han tancat la segona ronda descarregant amb comoditat la torre de nou amb folre i manilles. Es tracta del quart castell d'aquestes característiques que els barcelonins descarreguen aquesta temporada i demostren així que finalitzaran una temporada castellera excepcional amb diversos castells de gamma extra.

Els vilafranquins abandonen el 4 de 10 amb folre

Els Castellers de Vilafranca han decidit arrencar la tercera ronda amb el 4 de 10 amb folre i manilles, però s'ha ensorrat el peu desmuntat, el tercer de la diada. Davant d'aquesta situació, els de la camisa verda han decidit canviar d'estratègia i aparcar aquesta gran construcció per portar a plaça el 3 de 9 amb folre i agulla. Els vilafranquins l'han aconseguit descarregar, tot i que la construcció s'ha anat complicant durant l'execució.

De la seva banda, els Xiquets de Tarragona han pogut descarregar amb facilitat el 2 de 8 amb folre. En tercer lloc ha actuat els Capgrossos de Mataró, que han pogut descarregar el 4 de 9 amb folre, després de descartar portar a plaça el 5 de 9 amb folre. Els mataronins han batallat fins a l'últim moment aquesta construcció després que s'hagi complicat en el moment de descarregar-se.

Finalment, els Castellers de Sants s'han arriscat portant a plaça el 5 de 9 amb folre, el primer cop que ho fan en la seva història. Tot i que la construcció semblava sòlida d'entrada, el castell s'ha anat complicant i, finalment, la colla ha decidit desmuntar el castell abans de coronar-lo. D'aquesta manera, el 5 de 9 amb folre dels borinots s'ha quedat amb un intent desmuntat en el primer cop que l'atacaven a plaça i han deixat l'expectativa a l'aire de si l'intentarien a la quarta ronda.

Els Castellers de Sants descarreguen per primer cop a la seva història el 5 de 9 amb folre

La diada de Tots Sants ha comptat amb una quarta ronda perquè els Castellers de Vilafranca i els Castellers de Sants poguessin completar la seva actuació. Després de descartar el 4 de 10 amb folre i manilles –havent fet tres peus desmuntats-, els vilafranquins han decidit finalitzar la seva actuació amb el 4 de 9 sense folre. Els de la camisa verda l'han pogut descarregar i han completat així una molt bona actuació en la diada de Tots Sants a la 'plaça més castellera'.

Per tancar la quarta i última ronda, quan sonaven dos quarts de quatre de la tarda, els Castellers de Sants han decidit tornar a portar a plaça el 5 de 9 amb folre i, després de molt patiment, l'han pogut descarregar. Així doncs, els Borinots han aconseguit per primer cop a la seva història descarregar aquesta construcció.

A la ronda de pilars, només han decidit actuar els Castellers de Vilafranca i els Castellers de Sants que han portat a plaça respectivament el pilar de 8 amb folre i manilles i el pilar de sis.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon