Cal Bolet i Auditori

Paco Ibáñez, L’Hostalera i Maika Makovski, a la nova temporada d'arts escèniques de Vilafranca

Redacció Vilafranca del Penedès 26-01-2017 08:25

Maika Makovski. EIX

Diversitat d’estils i propostes de qualitat per a tots els públics són el segell d’aquesta programació de febrer a juny

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

Dilluns al vespre es va presentar el període de febrer a juny de la temporada d’espectacles del Teatre Cal Bolet i de l’Auditori Municipal en un acte públic al teatre que va conduir l’actriu vilafranquina Clara Cols, i que va comptar amb la presència dels regidors de l’equip de govern Raimon Gusi, Joan Manel Montfort, Josep Maria Martí i Anna Doblas.

L’acte va congregar més d’un centenar de persones que van poder conèixer de primera mà el teatre, la música, la dansa i els espectacles familiars que es faran de febrer a juny.

Un total de 30 espectacles: 8 espectacles de teatre, 14 de música, 1 de dansa, 1 espectacle multimèdia i 6 espectacles familiars conformaran aquesta programació diversa i pensada per a tots els públics.

El regidor de Cultura, Raimon Gusi, va intervenir en primer lloc i va comentar algunes de les dades de l’any 2016:

·         Gairebé 22.000 espectadors van gaudir de les programacions de Cal Bolet i l’Auditori (programació d’adults, familiars i escolars).  Un any més creix el volum de persones titulars del Carnet Amic que ja supera les 3.500.

·         El regidor també va destacar el programa d’inclusió social Apropa Cultura.  L’any 2016 un  total de 204 persones n’han gaudit.

·         Per últim, va agrair a la comissió de programació i al Consell de les Arts Escèniques la seva feina.

L’acte va transcórrer intercalant les explicacions de la programació i de les novetats amb les intervencions, a mode de petita entrevista, d’alguns dels protagonistes d’aquesta temporada, així com dues actuacions en directe.  Clara Cols va parlar amb La Xarxa,  Pau Carrió, director de L’Hostalera, Rubén Ramírez, protagonista d’El niño de la tele, Sebastián Garcia Ferro, director i coreògraf de l’espectacle de dansa +45 i Màrius McGuinnes, director de l’Orquestra de Cambra del Penedès.

L’actor Xavi Gardés va oferir un fragment de l’Última nit del món i El Petit de Cal Eril va interpretar dos temes de “La Força” que presentarà a Cal Bolet el 21 d’abril. Al final de l'acte es va poder gaudir d'una copa de vi gentilesa de Bodegues Pinord.

La programació

La programació familiar de febrer a juny conté 6 espectacles que han estat organitzats per La Xarxa i la regidoria de Cultura.  Teatre musical, titelles i un concert familiar per a nadons seran les diverses disciplines que podrem trobar els diumenges a les 12 del migdia.  El primer dels espectacles serà Jai, el Mariner de Zipit Comany.

En teatre hi haurà grans produccions com L’Hostalera, de La Perla 29 o Pretty, de Neil LaBute, així com propostes de més petit format com Blanca Desvelada o El niño de la tele.  Comèdia amb Les dones sàvies, de Molière, drama amb Un obús al cor o l’espectacle multimèdia Birdie de la Fundación Señor Serrano.  Una vegada més s’aposta per les produccions locals de la marca “Com a Casa” amb Gost, la Mercè, un homenatge a l’artista visual Mercè Gost.

La dansa tindrà un especial ressò aquesta temporada amb l’espectacle +45 de la Cia Sebastian García Ferro.  Comptarà amb 6 ballarins professionals (entre ells els vilafranquins Joan Palau i Olga Álvarez) però també amb la participació de persones que hauran fet els tallers de moviment i dansa contemporània que es faran a Vilafranca el mes de maig.

El tret de sortida a la programació de música el donarà L’Orquestra de Cambra del Penedès que, amb les cantants Anna Alàs i Maria Hinojosa, posaran veu a les grans àries d’òpera de Mozart.  Paco Ibáñez, Kepa Junkera, Chicuelo & Marco Mezquida, Maika Makovski + Brossa Quartet de Corda passaran per l’Auditori de Vilafranca en aquest període, a més del grup de hip hop Brodas Bros i l’Orquestra Simfònica del Vallès que interpretaran El Pere i el Llop.

La música també arribarà els divendres a Cal Bolet amb el Càntut de Belda & Sanjosex, El Peti de Cal Eril o Clara Peya.  El soul de Sara Pi clourà la temporada musical al Claustre de Sant Francesc.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon