Festa Major 2017

Vilanova crea la Confraria de Pabordes i Pabordesses per assessorar sobre la festa

Redacció Vilanova i la Geltrú 02-05-2017 12:02

Presa de Procuració dels Pabordes 2017 i comiat dels Pabordes 2016. Ajuntament de Vilanova

L'objectiu és poder assessorar cada nou equip de pabordia, i ser una eina de debat i reflexió permanent sobre la festa major de la ciutat

Uneix-te al nostre canal de Telegram https://t.me/eixdiari i rebràs tota la informació abans que ningú.

PUBLICITAT

La Biblioteca Museu Víctor Balaguer va ser dimecres l'escenari de la constitució de la Confraria de Pabordesses i Pabordes de Festa Major.

Segons el document de Ple anomenat "Normes de funcionament de la Comissió de Festes", s'estableix la figura de les Pabordesses i Pabordes de Festa Major com la comissió ciutadana encarregada de l'organització de la Festa Major de la Mare de Déu de les Neus, conjuntament amb l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

En aquest mateix document figura la creació de la Confraria de Pabordesses i Pabordes, i es diu que en acabar el seu nomenament, passaran a formar part de la Confraria amb la funció d'explicar, assessorar, conduir i vetllar i, també, ser una eina de debat i reflexió permanent sobre la Festa Major.

Així, a la darrera trobada de Sant Miquel, que es fa anualment per brindar tots els pabordes i pabordesses antic i actuals, es va prendre el compromís de constituir la Confraria, per tal d'incorporar l'experiència i coneixement en aquest àmbit de la cultura popular i tradicional.

La regidora de Cultura, Teresa Llorens, va explicar dijous als presents que "La Confraria quedarà constituïda per acord de Ple, i d'aquesta manera, un nucli de les 140 persones que des de 1997 han organitzat la Festa, podran tirar endavant aquesta eina per a la millora de l'organització de la Festa Major".

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon