Fira de caves

El Cavatast tindrà 50 expositors i diverses novetats per superar els 32 mil visitants de la darrera edició

Ramon Filella Sant Sadurní d'Anoia 18-09-2017 05:16

El Cavatast tindrà 50 expositors i diverses novetats per superar els 32 mil visitants de la darrera edició. Ramon Filella

La fira ampliarà l'horari i l'organització d'activitats paral.leles i es descobriran noves propostes com el Sant Sadurní Anecdòtic o la Nit del Cavatast

Uneix-te al nostre canal de Telegram https://t.me/eixdiari i rebràs tota la informació abans que ningú.

PUBLICITAT

El Cavatast 2017 escalfa motors i ja està llest per tornar a convertir Sant Sadurní d'Anoia en la capital mundial del cava. L'edició d'enguany, que se celebrarà entre el 6 i el 8 d'octubre, s'ha presentat avui al Centre d'Interpretació del Cava de La Fassina amb la presència de l'alcalde sadurninenc Josep Maria Ribas, la tinent d'alcalde Maria Rosell i representants del Banc Sabadell com a principal patrocinador, la Confraria del Cava i Som Sant Sadurní.

El Cavatast tindrà aquest any fins a 46 expositors dels quals 36 seran del món del cava i els restants 10 de mostra gastronòmica. Igualment hi haurà expositors de dos dels pobles agermanats amb Sant Sadurní d'Anoia, Zegama (País Basc) i Cañete La Real (Málaga) i també un altre de Cassà de la Selva com a tornada de la visita que va fer Sant Sadurní d'Anoia la fira del suro del municipi gironí.

La fira tindrà diverses novetats com l'ampliació de l'horari d'obertura dels divendres fins les 11 de la nit, l'organització de diferents activitats paral.leles que no estaven al programa d'anys anteriors com el Ludocava on els pares i mares podran portar els nens i nenes, el descobriment de l'anomenat Sant Sadurní Anecdòtic o la Nit del Cavatast que preveu un concert de música el dissabte 7 d'octubre al carrer del Raval amb l'objectiu de diversificar els escenaris de la mostra.

L'objectiu serà superar els 32 mil visitants de l'any passat, una xifra que està en constant creixement i que suposa un repte per Sant Sadurní que aquell cap de setmana veu triplicar la seva població habitual. Pel que fa als preus dels tiquets, el tast de cava per a quatre degustacions valdrà 5 euros, la copa Riedel també costarà 5 euros (si es retorna se n'abonaran 2) i el tast de gastronomia 6 euros.

Setmana de Cava

L'alcalde Josep Maria Ribas ha assenyalat que “hem d'agraïr l'esforç de totes les persones que han treballat per a fer possible el programa d'aquest any i també la confiança que una entitat com Banc Sabadell té depositada amb nosaltres per a garantir un patrocini de llarga durada com el que tenim signat des de l'any passat”.

Entre el reguitzell de canvis que presentarà el Cavatast 2017, l'alcalde Ribas també ha recordat que aquesta vegada la botiga del cava, on es poden comprar els caves desgustats en els expositors, s'instal.larà a la mateixa Rambla de la Generalitat i no pas a La Fassina com el 2016. D'aquesta manera, es vol apropar la botiga a la resta de les activitats de la mostra.

Per la seva banda, la tinent d'alcalde Maria Rosell, ha recordat que “el nostre producte és únic i aquesta realitat ens l'hem de creure amb totes les nostres forces per a defensar-la i potenciar-la. La unió fa la força i necessitem que tot el sector hi estigui implicat”.

Com és habitual, de manera complementària al Cavatast, també se celebrarà la Setmana del Cava que organitza la Confraria del Cava. La presetació oficial del programa es farà el dia 28 al Cercle Artístic de Barcelona, però ja se sap, per exemple, que el dissabte 7 a les 8 de la tarda hi haurà la proclamació dels ambaixadors del cava al balcó de l'Ajuntament. Com es va fer l'any passat, tots els assistents a la plaça tindran una copa de cava per a fer un brindis col.lectiu.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon