Conflicte laboral

Els treballadors municipals de Cubelles reclamen al govern informació sobre la nova catalogació laboral

Míriam de Lamo Cubelles 09-01-2018 08:58

Els treballadors municipals de Cubelles reclamen al govern informació sobre la nova catalogació laboral. Míriam de Lamo

La plantilla reivindica conéixer els detalls del document que ha de posar al dia l'organització municipal

Uneix-te al nostre canal de Telegram https://t.me/eixdiari i rebràs tota la informació abans que ningú.

PUBLICITAT

La falta d'informació sobre el projecte de catalogació i valoració de llocs de treball de l'Ajuntament de Cubelles és la principal queixa del comitè de treballadors municipals, que aquest dimarts al matí ha organitzat un esmorzar reivindicatiu per rebre el suport de la plantilla. Més d'una vuitantena d'empleats de l'administració local ha signat el document que reclama a l'equip de govern detalls sobre el document de la catalogació i sobre el cost que suposarà per al municipi. El comitè recorda que l'actual valoració de llocs de treball data de l'any 2001, i si bé recalca que la nova organització no té perquè suposar un augment de sou, si que ajudarà a regular funcions i complements salarials que actualment estan desactualitzats.

El document va enllestir-se a l'abril

El comitè apunta que la darrera proposta de realitzar la valoració i catalogació de llocs de treball de l'Ajuntament de Cubelles va iniciar-se “fa uns cinc anys”. Una comissió de treballadors s'ha encarregat de recopilar informació i redactar el document durant aquest temps, en el que, segons els representants de la plantilla, ha hagut nombrosos impediments a l'hora de portar a terme el projecte. Finalment, a l'abril de l'any passat va enllestir-se la catalogació, tot i que, segons el comitè, l'equip de govern s'ha negat a posar-la en pràctica. A aquest fet se suma que, el passat novembre, “l'alcaldessa i el regidor de Recursos Humans es van autonomenar membres de la comissió”, segons la plantilla.

Els representants dels treballadors asseguren que el govern vol regular per ara el lloc de treball de 62 membres de la plantilla. “No sabem com afectaran encara les funcions d'aquests 62 treballadors ni quin és el calendari  per als 120 treballadors restants”, explica  el president del comitè, Abel Lora. En el mateix sentit s'expressa el també membre del comitè Marc Torres. “Volem que ens diguin quant costarà la valoració  i què volen fer”, apunta. Els representants dels treballadors diuen tenir la impressió que se'ls ha “tingut entretinguts” elaborant un document del que ara no es vol donar detalls a nivell econòmic ni pel que fa a la seva aplicació. Per aquest motiu, el comitè continua recollint signatures i aquesta mateixa setmana presentarà les instàncies per demanar a l'equip de govern que els faciliti la informació sobre la valoració i la catalogació de llocs de treball. Eix Diari ha contactat amb el regidor de Recursos Humans de l'Ajuntament de Cubelles, Juan Manuel Écija, que de moment no vol fer declaracions al respecte.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon