Conflicte Laboral

El Grup Zeta anuncia un ERO a 'El Periódico' per retallar un 45% la massa salarial

ACN Barcelona 22-01-2018 11:02

Cartells de protesta de la plantilla d'El Periódico i el diari 'Sport', a les portes de la redacció de Barcelona, el dimarts 16 de maig . ACN

La retallada es farà sobre els gairebé 400 treballadors entre la redacció i els departaments d'administració, sistemes, publicitat i logística

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

El Grup Zeta ha anunciat un expedient de regulació d'ocupació a 'El Periódico' per retallar un 45% la massa salarial dels gairebé 400 treballadores que sumen la redacció i els departaments d'administració, sistemes, publicitat i logística del diari. Tot i que no ha donat més detalls de la reestructuració plantejada, la direcció del grup ha indicat que es deu a causes organitzatives i proposa estudiar mesures alternatives als acomiadaments forçosos com baixes voluntàries. El comitè d'empresa ha manifestat el seu rebuig frontal a la mesura en considerar que "dinamita el clima laboral i els acords signats al juliol passat amb noves rebaixes salarials fins al 2020 després d'un conflicte amb una vaga de tres dies".

Els representants dels treballadors també han assegurat que l'ERO "farà impossible" la publicació del rotatiu "tal com el coneixíem fins ara". A més, també han traslladat a la direcció la "falta d'informació clara" sobre l'evolució del negoci, la renegociació del deute amb la banca i el model de negoci que volen implantar.

L'empresa ha donat per iniciat el període de negociació de dos mesos, que inclou un mes previ a la presentació d'un ERO i el mes propi del període de consultes obligatori.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon