Moda

La penedesenca Naulover prepara l'obertura de punts de venda a Rússia i Panamà

ACN/ Gemma Sánchez Mediona 06-02-2018 03:40

Pla obert d'una treballadora de la fàbrica de Naulover, amb piles de roba en primer pla. Imatge de l'1 de febrer de 2018 . ACN

La firma de moda vol doblar en dos anys la seva presència a la Costa Oest dels Estats Units

Uneix-te al nostre canal de Telegram https://t.me/eixdiari i rebràs tota la informació abans que ningú.

PUBLICITAT

La marca de moda Naulover ha tancat el 2017 amb un increment de facturació del 5% i afronta aquest 2018 amb l'objectiu de seguir ampliant les exportacions, amb els primers punts de venda a Rússia i Panamà. La directora, Carme Noguera, ha explicat a l'ACN que Naulover, amb fàbrica en un petit poble situat a l'interior de l'Alt Penedès, dona per consolidat el mercat estatal i vol ampliar les vendes exteriors. És per aquest motiu que també planifica l'obertura d'un segon punt de venda en format corner a uns grans magatzems de Palacio de Hierro (Mèxic) i preveu inaugurar una altra botiga a Dubai. Alhora, el pla d'expansió té la mirada posada als Estats Units, on Carme

Noguera vol doblar la presència que ara té la firma: en dos anys confia arribar a una vintena de punts de venda.
Naulover ha arribat pràcticament als 20 milions d'euros de facturació durant el darrer any i ha estrenat el 2018 amb l'objectiu clar "d'internacionalitzar" encara més la firma, tal com ha destacat la seva directora en una entrevista amb l'ACN, assegurant que la companyia "viu un moment dolç, de creixement". "Estem en un dels nostres millors moments", garanteix.

Carme Noguera, segona generació que encapçala el negoci, atribueix aquesta situació a l'aposta pel treball local en un sector on les deslocalitzacions han estat un degoteig que, assegura, han acabat assimilant la resta de marques entre si. En canvi, Noguera sosté que Naulover ha sabut preservar la seva singularitat. "El nostre producte és molt concret. Com que ho fem tot aquí, acaba sent molt diferent de la resta", defensa per posar en valor els més de 60 anys de la marca.

Durant aquests anys, la firma s'ha especialitzat en roba de dona i, concretament, en punts de distribució en format corner als grans magatzems, com el Corte Inglés en el cas de l'estat espanyol i Portugal, alhora que també ven a través de botigues multimarca i disposa d'alguna franquícia, a part de dues botigues pròpies a la ciutat de Barcelona.

És amb el format corner que Naulover vol seguir expandint-se arreu del món, ampliant la presència a Palacio de Hierro, consolidant la marca a Itàlia i expandint-se a la Costa Oest dels Estats Units, on Carme Noguera ha comprovat que "el producte hi encaixa molt bé", segons ha constatat amb el turisme que visita Barcelona. La companyia té actualment 10 punts de venda en aquesta zona de Nord-Amèrica i aspira arribar als 20 l'any que ve.

Actualment, les exportacions representen el 25% del negoci, amb una xifra que és superior si només s'observen les dades pel que fa a les botigues multimarca, on les vendes exterior freguen el 50%. La intenció de Noguera, en un termini d'entre 5 i 10 anys, és eixamplar la facturació exterior pel que fa als corners i assolir un 50% de les exportacions en tots els formats de venda.

Creixement de les vendes on-line

L'altre repte de la firma a mig i llarg termini és incrementar el volum de les vendes on-line, que la direcció impulsa a través de la web pròpia, del Corte Inglés i d'Amazon. En conjunt, però, aquesta distribució representa actualment un 5% del negoci, tot i que Carme Noguera garanteix que cada semestre constaten un augment significatiu.

Per aquest motiu, la directora vaticina un creixement exponencial durant els propers 5 i 10 anys, tot admetent que les vendes per internet són un canal de distribució a l'alça, "i no tenen límit". En aquest sentit, preveu que les botigues físiques s'acabaran convertint en punts "on viure experiències, però no pas per comprar".

Nois que vesteixen roba de Naulover

Tot i que Naulover és una marca especialitzada en roba de dona, cada temporada dissenya una línia masculina i, precisament, Carme Noguera ha detectat un acostament a l'alça de nois joves que s'interessen per la marca. Amb tot, explica, sorpresa, que molts d'ells aposten per vestir roba de dona. "Són nois joves, de 19 anys, a qui els agraden els estampats i que prefereixen la gamma de noia", assegura, aplaudint que "cada cop els gèneres en moda es difuminen més".

És per aquest motiu que Naulover va incorporar nois durant la desfilada d'aquesta última edició de la 080 Barcelona Fashion, amb la intenció d'aprofitar el nou perfil de client per fidelitzar-lo com a consumidor habitual de la firma. De fet, Noguera considera que aquests nois joves permeten demostrar la transversalitat de la marca, que abraça tant joves masculins de 19 anys com senyores de més de 60. "Això demostra que els nostres clients van més enllà de les tendències", conclou.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon