Crisi del periodisme

El Grup Zeta presenta l'ERO que preveu acomiadar a 177 treballadors d''El Periódico de Catalunya'

ACN Barcelona 20-02-2018 09:10

El comitè denuncia que la xifra arriba al 46% dels 383 treballadors del diari

Uneix-te al nostre canal de Telegram https://t.me/eixdiari i rebràs tota la informació abans que ningú.

PUBLICITAT

La direcció del Grupo Zeta ha presentat un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que preveu acomiadar un total de 177 treballadors d''El Periódico de Catalunya", tal com han confirmat a l'ACN fonts de la direcció i del comitè d'empresa. El mateix comitè ha criticat que la xifra "supera el 45% d'afectació anunciat inicialment i que arriba al 46% dels 383 treballadors" que té el diari, segons informa el comitè d’empresa del diari català. Així després de la formalització hi hauria primer 15 dies per formar les taules de negociació entre les parts i després un mes.

Segons dades del comitè d'empresa, amb l'ERO presentat pel Grup Zeta es vol fer fora a 85 treballadors de la societat El Periódico SL (redacció), 55 de Zeta Servicios y Equipos (administració i sistemes informàtics), 19 de Zeta Gestión de Medios (publicitat) i 18 de Logística de Medios (distribució i subscripcions).

El comitè ha acusat l'empresa de "trencar" la negociació i preferir posar en marxa el compte enrere de l'ERO "enlloc d'obrir una treva fins a principis de març per a seguir negociant i buscar voluntaris disposats a deixar la companyia com s'havia preacordat" el passat divendres en base a una proposta, han dit, de la pròpia direcció.

La resposta de l'empresa

Per contra, des de la direcció s'ha assenyalat en una missiva interna que durant el passat mes, la empresa va proposar obrir un període de baixes voluntàries, un pla de prejubilació i altres mesures. La empresa ha indicat que va accedir a aplicar les condicions de l'acord del juliol tant per les baixes voluntàries com per les forçoses y ha proposat, ha indicat, l'obertura d'un període d'adscripcions voluntàries, que d'acord amb el comitè es realitzarien en el si de l'expedient que ara s'ha obert. Tot i això, ha afegit la direcció, el comitè va decidir aquest dilluns "no seguir endavant amb la proposta, segons manifesten al no millorar-se el que es va pactar al juliol del 2017". En aquest sentit, ha indicat que l'empresa "no pot fer majors esforços per a millorar les condicions del pacte de juliol que va ser referendat per l'assemblea". Així mateix, ha apuntat que han proposat "mantenir el període per a les voluntarietats mentre es decideixen les taules de negociació".

Finalment, la direcció ha declarat que "seguiran oberts tant en aquest període com en el termini de la negociació formal a buscar solucions per a pal·liar l'impacte de l'ERO dins dels acords ja pactats amb el Comitè Intercentres o els comitès o delegats de les diferents empreses que conformen les taules de negociació".

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon