Dia Internacional de les Famílies

58 famílies van acollir per primera vegada un infant el 2017 a Catalunya

ACN/ Laura Fíguls / Selene Pernas Barcelona 15-05-2018 03:26

Agnès Russiñol, Bernat Valls, Roser Galí, Francesc Iglesies, Marta Vilalta, Georgina Oliva i Francesc Poch, durant el Dia Internacional de la Família.

En els propers mesos s'aprovarà un nou pla de suport a les famílies que situa la visió de gènere com un dels eixos centrals i recorda el paper de la gent gran

PUBLICITAT

Les famílies que per primera vegada van acollir un infant a Catalunya el 2017 van ser 58, mentre que el 2016 n'havien estat 40, xifres que registren un augment del 45%. En total hi ha unes 670 famílies d'acollida a Catalunya amb uns 1.000 infants. Són dades que ha facilitat la directora de l'Institut Català de l'Acolliment i de l'Adopció, Agnès Russiñol, en l'acte institucional del Dia Internacional de les Famílies, que ha tingut lloc a la seu del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Russiñol ha destacat que un repte "importantíssim" és "crear cultura de l'acolliment" a Catalunya perquè sigui "el més present possible en el dia a dia". En l'acte, també s'han donat a conèixer les línies mestres del Pla Interdepartamental de Suport a les Famílies, l'elaboració del qual va implicar els diversos departaments i per això s'haurà d'aprovar amb un acord de Govern, en els propers mesos. El pla situa en el centre la perspectiva de gènere per impulsar un canvi cultural i recorda el paper de la gent gran en les famílies, entre altres eixos fonamentals.

El secretari d'Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies, i els directors generals que han participat a l'acte ha mostrat en diverses ocasions el suport i l'agraïment per la tasca duta a terme en l'àmbit de les famílies a la consellera destituïda pel 155, Dolors Bassa, que actualment es troba a la presó. 

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon