Nomenclàtor

ERC proposa anomenar la llosa del tren de Vilafranca com a "Parc de l'1 d'octubre"

Redacció Vilafranca del Penedès 25-07-2018 09:41

ERC proposa anomenar la llosa del tren de Vilafranca com a "Parc de l'1 d'octubre". ERC

Els republicans posen a la taula aquesta proposta després que el govern de PDeCat/JxC i PSC porti des del mes de gener sense respondre la demanda

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

“L’1 d’octubre va ser un acte de sobirania, un dia que cal reivindicar i visibilitzar. Volem que a Vilafranca s'homenatgi aquesta data com a símbol de la lluita per la democràcia i d’empoderament popular. Volem que el Parc de la llosa es digui ‘Parc de l’1 d’octubre’”. D'aquesta manera Esquerra Republicana va fer pública la proposta que el govern de PDeCat/JxC i PSC tenen sobre la taula des del passat mes de gener, però que no veuen clara.

La portaveu dels republicans, Mònica Hill va explicar que “cal que un espai que com el de la llosa, que uneix diferents barris i que ha de ser un espai de trobada i de convivència, es bategi com a Parc de l’1 d’octubre”. En aquest sentit va exposar que “el dia del referèndum milers de persones a Vilafranca van mobilitzar-se per defensar les urnes i la democràcia, va ser un dia on vam decidir obeïr-nos com a poble i defensar la decisió del Parlament. Va representar un dia de dignitat, fermesa i coratge que cal homenatjar i reivindicar”. A més, tal com va explicar el regidor Pere Sàbat, “aquest tipus d'accions es duen a terme a molts llocs del país, per exemple a Vilanova... és una proposta amb tot el sentit del món”.

Hill també va explicar les diferents accions que ERC ha dut a terme per tal que el “Parc de l'1 d'Octubre” sigui una realitat. El mes de gener d’enguany, al ple municipal van fer un prec al govern de PDeCat/JxC i PSC per tal que es bategés algun carrer o plaça amb el dia del referèndum. El govern va emplaçar la decisió a la comissió tècnica del nomenclàtor, comissió que el govern no ha convocat des de fa anys. Posteriorment, al mes de febrer, es va registrar un escrit a nom de la la Comissió del Nomenclàtor i de l’alcalde Pere Regull demanant que aquesta qüestió tirés endavant. Dels escrits, no se n’ha rebut cap resposta a data d’avui. Al mes de març i davant la paràlisi imposada des del govern, ERC va trametre a tots els grups municipals la proposta de posar el nom de Parc de l’1 d’octubre a l’espai nou enjardinat de la llosa del tren. Tret de la CUP que va traslladar la seva opinió la resta de grups no han respost sobre la proposta.

I finalment, el passat mes de juny, des d’ERC es va tornar a preguntar al govern per aquesta qüestió, i de moment, no hi ha hagut cap resposta per part de l’equip municipal.

Davant el silenci, des d'ERC s'iniciarà a partir d'ara un contacte amb diferents entitats socials de la vila perquè se sumin a la proposta de batejar l'espai de la llosa amb el nom d'un dia històric pel país.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon