Conflicte Laboral

Camil·la & Companyia en el “Dia De La Marmota”

Representants dels treballadors municipals del Vendrell El Vendrell 18-09-2018 09:35

Comunicat dels representants dels treballadors de l'Ajuntament del Vendrell i de la Residència d'Avis la Muntanyeta

Uneix-te al nostre canal de Telegram https://t.me/eixdiari i rebràs tota la informació abans que ningú.

PUBLICITAT

El trident de la regidoria  de personal, la Sra. Camil·la Barnadas, la cap de RRHH i la coordinadora d’àrea de Promoció Econòmica, sota la directa direcció del Sr. Alcalde Martí Carnicer, ja en temps de descompte,  executen amb la major eficàcia el més despòtic exercici de distracció amb les seva relació amb els representants dels treballadors de la Junta de personal, Comitè d’Empresa i Comitè d’Empresa de la Residència d’Avis de la Muntanyeta, repetint-se les mateixes peticions sense retorn a les reunions  entre les dues parts, una vegada i una altra i sempre amb el mateix pretext de ...”ja us direm alguna cosa, ho hem de mirar, ho enviem a serveis jurídics, etc...”.

Val a dir que a cada petició que li fem a la Sra. Camil·la Barnadas ella ens mira amb cara de sorpresa, bocabadada, com si fos la primera

vegada que escolta la mateixa queixa o petició, provinent de repetides reunions, mostrant  la seva falta d’interès en resoldre o senzillament donar resposta, la que sigui, a cada una de les peticions, o, la incapacitat real de poder resoldre cada qüestió plantejada.

Tanmateix durant les reunions apareix de manera casual durant uns minuts el Sr. Martí, preguntant: ” què tal va tot”?, mentre mira un per un als assistents i tot amb un somriure. També fa algun comentari distès, graciós, seguit i acompanyat de les rialles de les tres a dalt anomenades, regidora i cap i coordinadora que donen continuïtat a tan sòrdid guió.

Peticions com: recuperar el 100% de les baixes, tal i com marca la llei, com han recuperat totes les administracions que ja ho tenien negociat als seus pactes amb anterioritat,  pagar el deute pels trams que es deuen als treballadors i les treballadores de l’ajuntament del Vendrell i de la Residència d’Avis. Uns han cobrat, altres en la mateixa situació no,  així com les vacances no gaudides tampoc cobrades d’anys anteriors, que il·legalment no es paguen als funcionaris interins que fan baixa, sinó són reclamades, denunciant-ho per mitjans de premsa o al mateix plenari municipal pels representants dels treballadors; ja que parlem de treballadors que difícilment aniran a la via contenciós administrativa per la seva situació de vulnerabilitat, així com tampoc es paguen altres conceptes legals al personal al servei de l’Ajuntament del Vendrell.

O la paradoxa situació de pagar un salari a una treballadora de la Residència d’Avis des del mes d’agost del 2017 i a les seves companyes i companys, realitzant la mateixa tasca, pagar un salari inferior,  una vegada més la discriminació salarial dels trams.

Els que tenim responsabilitats de representació dels treballadors sabem que el Sr. Martí Carnicer està en temps de descompte polític, que fa que sigui difícil que no arrossegui a regidors agraïts que fan seguidisme  dels seus despropòsits, així com funcionaris promocionats a dit.
Tenim càrrecs com els de coordinadors d’àrea que no consoliden, dos d’ells amortitzant el seu càrrec sindical, presidents de la Junta de Personal, per acceptar aquests càrrecs (Coordinador de Serveis Territorials i Coordinador de Serveis a les Persones), i d’altres, que havent superat les proves han de judicialitzar el dret de poder treballar pels seus propis mèrits, no perquè, com d’altres, agradin a l’actual equip de Govern. El que era cap dels serveis socials, ja en una altra administració i l’altre, el ara coordinador del serveis territorials, que s’haguessin pogut estalviar el cost de la seva promoció, “dedocràticament” seleccionat, donada la seva pobra iniciativa sindical.

I acabem, amb la tristesa de veure com els dos únics coordinadors actuals, proposen als companys sindicalistes signar un “document en blanc” sense cap garantia de millora laboral hipotecant la carrera professional de més de 400 treballadors i treballadores a canvi de consolidar els seus llocs de treball, coordinadora de promoció econòmica i coordinador de serveis territorials.

No ens rendim. No signem cap catàleg de llocs de treball ni  relació de llocs de treball dirigit de part. Seguirem lluitant per defensar els nostres drets dia darrera dia davant de qui sigui.

Com a marc del desgavell de gestió pública municipal els avis/àvies de la Residència Municipal la Muntanyeta han patit de nou un estiu sense aire condicionat arribant  a 32 graus de temperatura a les habitacions fins el punt que és normal demanar als familiars dels residents un ventilador per la seva habitació.

Continuarem...

Junta de personal
Comitè d’Empresa
i Comitè d’Empresa de la Residència d’Avis de la Muntanyeta

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon