Cavatast

Ruth Troyano: "El cava és salut, celebració, inici de vacances, moments únics per al record"

Redacció Sant Sadurní d'Anoia 05-10-2018 08:02

Aquest divendres s’ha inaugurat la 22a edició del Cavatast, la mostra de caves i gastronomia de Sant Sadurní. Cavatast

Uneix-te al nostre canal de Telegram https://t.me/eixdiari i rebràs tota la informació abans que ningú.

PUBLICITAT

Aquest divendres s’ha inaugurat la 22a edició del Cavatast, la mostra de caves i gastronomia que, any rere any, s’ha erigit com una cita fixa al calendari dels amants de l’escumós i de la bona gastronomia.

La regidora de turisme Maria Rosell ha obert l’acte fent un agraïment a totes les persones i entitats col·laboradores que han fet possible, un any més, el Cavatast, “un esdeveniment de referència i un aparador immillorable pels expositors, empreses de gastronomia i cavistes.” “El Cavatast és cosa de molts, i això es nota. El poble llueix cava per tots els racons”, ha destacat la regidora.

L’encarregada de presentar l’edició d’enguany de la mostra ha estat la periodista Ruth Troyano, premi al Mèrit Periodístic 2018 per l’Associació Catalana d’Enòlegs. Troyano ha convidat els presents a reflexionar al voltant de la relació entre el periodisme, la comunicació i el cava i les vinyes.

“El cava és un signe d’identitat que ens representa com a ciutadans del Penedès aquí i a fora”, ha explicat Troyano. “El cava és salut, celebració, inici de vacances, moments únics per al record. És la màxima expressió d’un dia efervescent que es converteix en joia.”

Troyano també ha volgut posar en valor el paper que les dones han tingut històricament i que ha estat molt sovint invisibilitzat: “El cava és també les dones, i cal reivindicar-ho sempre. Les que han vingut i les que vindran. Sense la dona i sense la seva sensibilitat, que no feblesa, tampoc seríem on som ara.”

Ruth Troyano ha clos el discurs d’inauguració recordant i adaptant per a l’ocasió unes paraules de Muriel Casals: ”Dir-vos a totes i a tots que no som aquí per buscar un somni. Nosaltres, el cava, som el somni.”

El director de l’Agència de Turisme, David Font, ha intervingut també per presentar la mostra i la seva transcendència turística per la zona. “El sector del cava ha crescut cap a l’exterior els darrers anys, i posa Catalunya al mapa. El cava representa centenars d’anys d’història, on el paisatge hi té un gran valor”, ha destacat.

L’alcalde Josep Maria Ribas ha donat la benvinguda a una nova edició de la mostra de referència del sector: “Estem a punt d’obrir les obres d’un dels esdeveniments més importants de Sant Sadurní, que ens permet mostrar els nostres productes, però també el nostre municipi.” “Però el Cavatast és molt més que això. És cultura, és territori, és Penedès”, ha afegit l’alcalde. 

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon