Conflicte Laboral

La farmacèutica Esteve presenta un ERO per acomiadar 103 persones al conjunt de l’Estat

ACN Banyeres del Penedès 30-10-2018 11:42

Laboratoris Esteve. La planta productiva de Banyeres del Penedès. Google Maps

Els acomiadaments també afectaran la plantilla de l'empresa a Catalunya però no inclourà els treballadors de les plantes productives de Banyeres del Penedès, Martorelles i Celrà

Del 17 al 27 d’agost “Més Festival Garraf” a Finca Mas Solers. Els Amics de les Arts, Manel, Sopa de Cabra, Miki Núñez i molts més mesgarrafestival.com

PUBLICITAT

La farmacèutica catalana Esteve acomiadarà un "màxim" de 103 treballadors al conjunt de l’Estat la qual cosa representa el 7% de la plantilla de la companyia, que actualment ocupa 1.290 persones. Esteve ha anunciat aquest dimarts en un comunicat la presentació d’un expedient de regulació d’ocupació (ERO) per “intentar aturar i recuperar les pèrdues operatives” que acumula des del 2017 i “adequar la dimensió d’Esteve Pharmaceuticals a la nova realitat del mercat”. Els acomiadaments també afectaran la plantilla de la farmacèutica a Catalunya però no inclourà els treballadors de les plantes productives de Banyeres (Baix Penedès), Martorelles (Vallès Oriental) i Celrà (Gironès), segons han concretat fonts de la farmacèutica a l'ACN.

La companyia ha justicat la decisió per l’afectació “important” sobre la “rendibilitat i sostenibilitat” de l’activitat de la farmacèutica que tenen el “limitat creixement del mercat farmacèutic espanyol, l’exigència d’una elevada inversió per continuar amb el desenvolupament dels productes en fases clíniques o l’impacte en la filial americana pel retard en l’autorització de nous productes per part de l’FDA”.

Esteve ja ha iniciat les negociacions amb els representants dels treballadors de la farmacèutica i preveu que la negociació de l’ERE es tanqui abans de mitjans de desembre. La companyia ha remarcat que la decisió es pren després d'haver aplicat ja "un dur pla d'austeritat amb la reducció de despeses i inversions" que ja ha implicat prejubilacions i extinció de llocs de treball temporals.
 

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon