Un any de l'1-O

Davant la repressió, el Penedès respon

Esquerra Independentista de l’Alt Penedès Vilafranca del Penedès 13-12-2018 10:42

Del 17 al 27 d’agost “Més Festival Garraf” a Finca Mas Solers. Els Amics de les Arts, Manel, Sopa de Cabra, Miki Núñez i molts més mesgarrafestival.com

PUBLICITAT

El dia onze de desembre Vilafranca va ser testimoni d'un nou i insòlit - tot i que cada cop més normalitzat - gest de repressió a la dissidència, quan el nostre company Adrián va ser detingut quan passejava pels carrers de Vilafranca. Cinc mossos d'esquadra d'incògnit el van aturar i se'l van endur a la comissaria i allà va passar la nit, incomunicat, fins al matí del dimarts dotze, quan va ser deixat en llibertat després de declarar als jutjats de Vilafranca. L'acusen del que sempre s'acusa a les persones represaliades durant les mobilitzacions: desordres públics, atemptat contra l'autoritat i agressió a un membre de les forces policials pels fets ocorreguts l'1 d'octubre d'aquest any, on el poble va sortir un cop més als carrers per defensar els resultats d'un referèndum legítim, impugnat i considerat il·legal per part dels hereus del règim del 78.

Ara mateix, ja en llibertat, resta a l'espera de la citació judicial que el farà anar a declarar als jutjats de Barcelona.

Aquesta és, un cop més, una mostra clara del funest context en el qual ens trobem. Un context on la veu del poble (que no és sempre necessàriament amable, tal com estem veient a França) és silenciada a cop de garrot, un context en que ens rebel·lem contra l'estat espanyol però som reprimits per la policia catalana, emparada políticament pels partits del Govern jutgen i empresonen a les persones que responen a l'embat de l'estat feixista, mentre que els Mossos d'Esquadra reparteixen a tort i a dret cada cop que defensem i expressem, amb la mateixa fermesa que ho hem fet sempre, la nostra opció política; i en queden impunes, els uns i els altres; policia, sistema judicial, Govern. La mira està fixada en les que lluitem contra el feixisme i mai contra qui el defensa o el protegeix, exemples que encara couen els trobem a Terrassa i Girona

Estem fartes de paraules buides que surten de les boques dels representants d'una cada cop més feble democràcia burgesa; fartes d'aquest Govern que diu ser independentista però no mou fitxa per aconseguir la independència i carrega contra aquelles que sí que ho fan; fartes d'un Estat espanyol sord i criminal que ni escolta ni dialoga, sinó que imposa reprimeix., I tot i així, fartes de tot això, seguim sortint als carres que és on està la nostra força. Fartes de tot això, la tensió va en augment.

En aquestes circumstàncies i davant de la detenció del nostre company, hem emprat un cop més la nostra millor arma, la solidaritat, manifestant-nos davant la comissaria dels Mossos, a l'Ajuntament, pels carrers de la vila i davant els jutjats fins que l'Adrián ha estat posat en llibertat. Perquè no està sol, perquè no estem soles. Perquè juntes sumem molt més i perquè sabem que les coses no canviaran per si soles. Per això seguim en peu de guerra i la seva repressió ni ens farà callar ni ens frenarà. Per això seguirem lluitant, perquè ho tenim ben clar, aquest és l'únic camí.

Així doncs seguirem treballant i ens seguirem mobilitzant, fins a la república, lliure de feixisme als seus carrers. Fins a la victòria.

 

Esquerra Independentista de l’Alt Penedès

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon