Eleccions municipals

Es constitueix formalment la candidatura per a les Eleccions Municipals de 2019

Guanyem Sitges Sitges 17-12-2018 06:00

Assemblea fundacional de Guanyem Sitges. Eix

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

L’Assemblea Fundacional ha tingut lloc el 15 de desembre a la Sala d’actes del Prado, amb éxit de participació, amb l’aprovació del manifest fundacional, la identitat gràfica i la presentació de la proposta d’organització interna de la candidatura.
 
Per aquesta Assemblea Oberta i fundacional impulsada per la CUP de Sitges, Sitges en Comú, MES Sitges i persones a títol individual, s’ha portat a debat el manifest amb les línies ideològiques d'aquesta candidatura, amb la participació de vora una quarantena de sitgetanes i sitgetans.
 
Guanyem Sitgesvol anar més enllà d’una coalició de partits i moviments polítics i pretenen ser un espai transversal on qualsevol sitgetana pugui participar-hi.
 
D’aquesta manera el manifest final recull la voluntat de la candidatura de Guanyem Sitges per treballar per la radicalitat democràtica, entesa com a plena participació i implicació ciutadana en l’acció política; a favor de l’economia social; en defensa de la igualtat i la cohesió social; a favor de que els serveis bàsics com l’aigua, la neteja, les llars d’infants o l’energia elèctrica es municipalitzin; en defensa del medi ambient i el territori del nostre municipi; per garantir una cultura lliure, diversa i popular comptant amb les associacions i entitats de la nostra vila; per unes polítiques d’habitatge públiques; per acabar amb la LGTBifòbia; per reivindicar-nos com a vila solidària; en contra de la discriminació per raons socials, de condició social, creença i origen; per convertir Sitges en una vila educadora i en defensa dels Drets Humans; per combatre frontalment el patriarcat; per construir un nou model urbanístic basat en la recuperació dels espais públics i fent de la vila un municipi accessible; a favor del dret d’autodeterminació i en contra de la repressió del Règim del 78; i a favor d’acabar amb les polítiques austericides que han malmès serveis bàsics com l’educació i la sanitat a la nostra vila.
 
Posteriorment  a  l’aprovació  del  manifest  s’ha  exposat  la proposta  organitzativa de  la candidatura  que  s’aprovarà  formalment  a  la  següent  assemblea  un cop  recollides  i debatudes les esmenes que s’hi presentin. La intenció dels impulsors de Guanyem Sitges és que el funcionament sigui assembleari on hi participi qualsevol sitgetana que hagi signat el manifest i que haurà d’aprovar el Codi Ètic, el procés de Primàries, la llista Electoral i el Programa  Electoral.  Tanmateix  s’aprovaran  unes  comissions  i  una coordinadora  que s’encarregaran de la part més tècnica de la candidatura, com l'elaboració dels documents que s’hauran d’aprovar en Assemblea.
 
En  relació  a  la  llista  electoral  també  s’ha  exposat  la  voluntat de  fer  unes  primàries. Actualment  s’estan  estudiant  diferents  fórmules  i  serà  una  comissió  encarregada  de presentar una proposta que l’Assemblea haurà de ratificar.
 
I per acabar, l'Assemblea ha portat a debat i aprovació la identitat gràficade Guanyem Sitges. D’entre tres propostes, l’Assemblea n’ha escollit una que vol apartar-se de la línia típica que acostumen a presentar en l’àmbit polític: Una G en moviment centrífug (que vol anar cap a l’exterior) i ascendent amb colors que simbolitzen els principis de la confluència: esquerres, república, radicalitat democràtica, ecologisme, feminisme… Una imatge fresca i diferent que acompanyarà la marca Guanyem Sitges.
 
La propera Assemblea tindrà lloc el dissabte 12 de gener. Guanyem Sitges fa una crida a tota la ciutadania a donar suport i participar en la candidatura signant el manifest que pot trobar-se al web www.guanyemsitges.cat.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon