Eleccions municipals

Xavier Salmerón, alcaldable de Guanyem Sitges

Redacció Sitges 18-02-2019 09:04

Guanyem Sitges presenta les 6 persones que encapçalaran la llista electoral, amb Xavier Salmerón al capdavant. Guanyem Sitges

El seguiran, per aquest ordre; Júlia Vigó, Javi Avendaño, Laura Martínez, Marc Macià i Pol Vigó

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

Ahir diumenge 17 de febrer a l’Edifici Miramar de Sitges va tenir lloc la Jornada del Procés de Participació de confecció de la llista electoral de Guanyem Sitges i que consistia en una votació i en una assemblea on es decidia entre les 9 candidatures presentades qui encapçalaria la candidatura i qui formaria part entre les posicions 2 i 6 de la llista. Finalment amb la participació de 141 sitgetanes i sitgetans durant la votació (67,10% del cens) i entre aquestes, més de 60 persones durant l’assemblea, s’han escollit les persones que encapçalaran la llista electoral tenint en compte la puntuació obtinguda durant la votació, la cremallera de gènere i la representació equilibrada i plural de les organitzacions impulsores de la candidatura.

Així doncs, Xavier Salmerón Carbonell encapçalarà la llista d’una candidatura per guanyar i pensada amb una clara vocació per governar, recuperant espais comuns i apostant per una gestió amb voluntat transformadora des del municipalisme. Actualment Salmerón té 29 anys i tot i no tenir experiència en la política institucional ha participat activament en la creació d’espais polítics a la vila, així com a plataformes cíviques o associacions culturals. És militant de la CUP i forma part de l’Assemblea Nacional, d’Òmnium Cultural, i és soci de l’Ateneu Popular, la Societat Recreativa El Retiro i l’Agrupació de Balls Populars. En aquesta última entitat ha exercit de president durant 3 anys i ha format part de diferents juntes directives. També ha format part de diferents comissions municipals com la de Festa Major o la de la commemoració dels 300 anys dels fets de 1714. En l’àmbit laboral té experiència en comunicació i la gestió de projectes de transformació digital.

Júlia Vigó Pascual, anirà de número dos. És politòloga de formació i actualment treballa a l'Associació Acció Internacional per la Pau, una entitat que es dedica a la protecció de persones defensores de Drets Humans i a la construcció de Pau a Colòmbia. Participa activament del teixit associatiu sitgetà, on forma part de l'Ateneu Popular de Sitges, assumint-ne la presidència, i de l'assemblea feminista 'No em toquis la Tecla', amb qui ha participat de l'organització del Punt Lila de les Barraques de Sitges i de les activitats reivindicatives de la vaga feminista del 8M a la vila, entre moltes altres.

El tercer serà en Javi Avendaño Conde, sociòleg especialitzat en Treball i política social i actualment treballant com a Tècnic de Desenvolupament Local a l’administració local. Participa a Sitges en Comú i és membre del Consell Nacional de Catalunya en Comú. Ha col·laborat en diferents accions socials municipals relacionats amb l’habitatge i sanitat formant part de la Plataforma CAP Sitges, o la defensa del referèndum de l’1 d’octubre.

La quarta plaça serà per la Laura Martínez Villanueva. Treballadora en diferents departaments de l’Ajuntament és Llicenciada en estadística. Ha estat involucrada a diferents projectes relacionats amb la nostra vila, com vocal a l’AECC – Sitges, pubilla de la Societat Recreativa El Retiro, membre de les Barraques de Sitges; o en les diferents festes com el Carnaval o la Festa Major a través del Ball de Bastons i sent membre de la Comissió de Festa Major i del Consell del Patrimoni Festiu de Festa Major de Sitges.

Tot seguit, en cinquena posició, estarà en Marc Macià i Martí. És graduat en Multimèdia i treballa de Creatiu i Dissenyador gràfic. En Marc és militant de MES Moviment d'Esquerres i col·labora amb l'ANC, Òmnium Cultural i el Casino Prado Suburense. En la legislatura actual ha exercit de regidor al consistori fins a la seva dimissió representant Sitges en Positiu. També forma part de la Junta Directiva de l’AMPA i del Consell Escolar de l’escola Miquel Utrillo.

Finalment, la darrera posició escollida en la jornada va ser la sisena, que serà per en Pol Vigó Pascual. Historiador i en l'actualitat treballador en el sector de l'hostaleria. Actualment és un dels tres regidors de la CUP al Ple Municipal. És soci de l'Ateneu Popular de Sitges i col·laborador de la Plataforma CAP Sitges i del col·lectiu de Barraques. A més, participa activament a la Festa Major de Sitges mitjançant la Colla Jove de Diables de Sitges.

A partir d'ara serà la Comissió d'Organització l'encarregada de confeccionar la resta de la llista electoral i que haurà d'estar ratificada per una Assemblea. Des de Guanyem Sitges es valora positivament tot el procés participatiu de confecció de la llista que ha permès de forma pública, notòria, i inaudita fins al dia d'avui a Sitges, implicar als ciutadans i ciutadanes en la confecció d'un nou espai polític i de la seva llista electoral per a les Municipals del mes de maig. El manifest seguirà obert per seguir sumant més gent al projecte. Durant les setmanes vinents es començaran a convocar assemblees i reunions per treballar el Programa Electoral.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon