Ocupació

Comença la formació per a joves sobre manteniment de ports en el marc del projecte Garraf Singular

Redacció Sitges 12-03-2019 05:42

Comença la formació per a joves sobre manteniment de ports en el marc del projecte Garraf Singular. Ajuntament de Sitges

Una vintena de joves participen en la formació d’aprenent de serveis i manteniment en instal·lacions portuàries a Sitges

PUBLICITAT

La formació d’aprenent de serveis i manteniment en instal·lacions portuàries, en el marc del programa d’ocupació per a joves Garraf Singular, ha començat aquesta setmana i finalitzarà el 28 de maig. Aquest matí, la regidora de Promoció Econòmica, Turisme i Platges, Aurora Carbonell, ha visitat els alumnes al Port Ginesta juntament amb els directors dels tres ports de Sitges per donar-los la benvinguda al curs.

En aquesta formació hi participen una vintena de joves. Tots ells fan en primer lloc una formació teòrico-pràctica relacionada amb el sector nàutic i les seves instal·lacions per adquirir competències en el sector, conèixer quines són les maniobres dels vaixells de ports, les tasques de manteniment i reparació d’elements nàutics, o la prevenció de riscos laborals i mediambientals. També fan anglès i formació complementària relacionada amb la sensibilització ambiental, entre d’altres aspectes.

Un cop els alumnes finalitzin aquesta primera fase de formació, podran realitzar 80 hores de pràctiques per aconseguir finalment la inserció laboral. Paral·lelament els joves durant tot el programa –que va començar a finals del 2018 i finalitzarà el desembre del 2019- reben tutories d’orientació a nivell acadèmic i també formació per a la inserció al món laboral.

El programa comarcal Garraf Singular té l’objectiu de fomentar l’ocupació entre els joves de 16 a 29 anys, o bé la reinserció acadèmica dels participants. El programa permet també contribuir a cobrir la demanda laboral de diferents oficis vinculats amb el turisme.

El programa Garraf Singulars

El programa orientarà i formarà un total de 140 joves de la comarca del Garraf en oficis relacionats amb l’hoteleria (com cambrer o auxiliars de cuina), el mar (manteniment de ports, monitor de vela i socorrisme aquàtic, entre d’altres) i el comerç.

El programa comença amb un procés d’orientació inicial on cada jove, amb el suport d’un tutor, defineix l’itinerari en el programa i tria cap a on vol adreçar la seva formació. Aquesta tutoria es porta a terme al llarg de tot el projecte, mitjançant accions d'assessorament individualitzat, d'orientació professional i en emprenedoria, informació laboral i acompanyament en la cerca d'ocupació. Així mateix, amb les persones menors de 20 anys que no tinguin el GESO o no hagin superat la prova d’accés a grau mitjà, es treballen les competències bàsiques (lingüístiques, matemàtiques, socials...) que els ajudin, si s’escau, al seu retorn al món acadèmic.

Com a complement de la formació dels diferents oficis, també es fan pràctiques a empreses del mercat ordinari. El projecte compta amb dues persones prospectores per a la cerca d’aquestes empreses i també per detectar els llocs de treball vacants, identificar els perfils professionals requerits i, en darrer terme, buscar possibles contractacions del nostre alumnat.

Garraf Singular 2019 parteix del Pacte per a l’Ocupació del Garraf 2018-2020, conjuntament per l’IMET, els ajuntaments de Sitges i de Sant Pere de Ribes, l’empresa Pro-Activa Serveis Aquàtics, SL (ISEI), l’empresa RocRoi i l’Associació Entrem-hi i amb l’impuls i el suport del Consell Comarcal del Garraf, en representació dels municipis de Canyelles, Cubelles i Olivella.

El projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social, i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, d’acord amb els Projectes Singulars de Garantia Juvenil.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon