Judici 1-O

Elena afirma que no es podrà demostrar la malversació ja que "no hi ha hagut despeses" per organitzar el referèndum

ACN/ Andrea Zamorano Vilanova i la Geltrú 12-03-2019 07:04

El portaveu jurídic d'ERC defensa que el delicte no s'ha produït i no es podrà acreditar de cap manera per molt que les acusacions siguin molt insistents

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

El portaveu jurídic d'ERC, Joan Ignasi Elena, ha afirmat que no es podrà demostrar la malversació al judici de l'1-O al Tribunal Suprem perquè "no hi ha hagut despeses" de la Generalitat per organitzar el referèndum. "No es podrà demostrar el que no ha existit. Si no hi ha hagut despesa no es podrà acreditar que hi ha hagut malversació. És una condició necessària", ha dit Elena en una atenció als mitjans a les portes de l'alt tribunal aquest dimarts. El portaveu jurídic dels republicans ha apuntat que el delicte de malversació "és relativament fàcil d'acreditar" amb "una factura, una partida pressupostària, un traspàs de diners d'un compte a un altre" però ha defensat que "com això no s'ha produït, no es podrà acreditar de cap manera".

Elena ha criticat els interrogatoris "molt insistents" de les acusacions i ha dit que encara que insisteixin el resultat serà "el mateix", i és que no hi va haver malversació, ha insistit. Sobre el comentari d'un dels compareixents que ha dit que se li va comunicar que li pagaria la Generalitat, el portaveu jurídic d'ERC ha dit que "els delictes són fets, no comentaris".

El portaveu jurídic dels republicans també ha afirmat que és "preocupant" observar com es posa de manifest que a la fase d'investigació i d'instrucció del procés judicial es van cometre un "cúmul d'irregularitats" i ha criticat que es tracta d'una "causa general contra una ideologia", que s'ha anat "vestint de delictes inexistents". També ha criticat el fraccionament de la causa, que fa que hi hagi testimonis que no declarin.

Un observador alerta del "retrocés de drets civils i polítics"

L'advocat i fundador d'Art for Amnesty International, Bill Shipsey, ha manifestat "preocupació" pel que significa el judici de l'1-O pel "retrocés de drets civils i polítics" després d'assistir a la sessió d'aquest dimarts al Suprem, segons ha informat Òmnium en un comunicat. La defensa de Jordi Cuixart el va demanar com a testimoni, però no va ser acceptat. Shipsey ha recordat que considera que el president d'Òmnium és un "defensor dels drets humans i un líder social" i ha demanat en reiterades ocasions el seu alliberament. 

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon