Eleccions municipals

Guanyem Sitges aprova i presenta les 31 candidates d’una llista encapçalada per Xavier Salmerón

Redacció Sitges 25-03-2019 01:21

Guanyem Sitges aprova i presenta les 31 candidates d’una llista encapçalada per Xavier Salmerón. Guanyem Sitges

Salmerón: 'volem viure i treballar a la nostra vila, ens calen polítiques d’habitatge valentes per recuperar el que no s’ha fet en anys'

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

La candidatura de la confluència d’esquerres republicana i feminista sitgetana a la qual hi donen suport la CUP, Sitges en Comú i MES, va presentar aquest diumenge 24 de març a l’Hort de Can Falç les 31 persones que formen part de la llista electoral. Una llista feta amb vocació de govern i de transformació que compta amb una forta presència d’independents i recull 31 persones fortament vinculades a moviments socials i al teixit associatiu i cultural del Sitges.

Unes 150 persones van assistir a l’acte de presentació el qual va estar precedit per una assemblea oberta celebrada a l’Hort de Can Falç on es va presentar la proposta de la llista treballada per la comissió d’organització de Guanyem i que després de sotmetre’s a debat va ser aprovada per consens. De la mateixa manera va quedar aprovat el paraigües electoral amb el qual Guanyem Sitges concorrerà a les pròximes eleccions que serà el d’Alternativa Municipalista. D’aquesta manera Guanyem Sitges continua sotmetent totes les grans decisions al debat i aprovació de forma oberta, horitzontal i assembleària.

En el seu discurs, l’alcaldable Xavier Salmerón, que va ser precedit per la presentació a l’escenari de les 31 candidates de Guanyem Sitges, ressaltava que “volem Guanyar Sitges per tenir futur com a poble i posar les institucions al servei de les majories i del benestar comú, des de la radicalitat democràtica i amb una participació activa de la societat” Salmerón també va destacar que “volem viure i treballar a la nostra vila, ens calen polítiques d’habitatge valentes per recuperar el que no s’ha fet en anys”.

Prèviament, l’acte presentat per la Belen Salvadó, començava amb un parlament a tres veus per Javi Avendaño, Júlia Vigó i Marc Macià, representant respectivament a Sitges en Comú, la CUP i MES, organitzacions que donen suport a Guanyem Sitges. En aquest parlament s’exposava la gestació de la candidatura durant els darrers anys, la qual ha estat una conseqüència natural del treball que aquestes organitzacions han anat fent durant els darrers anys a peu de carrer i de forma conjunta en àmbits com la recuperació de les urgències nocturnes del CAP, la lluita per l’habitatge digne a Sitges o la defensa de l’1 d’Octubre.

L’acte també va comptar amb la intervenció de representants nacionals. Alfons Palacios, president nacional de MES ressaltava la necessitat de construir, ara més que mai, alternatives municipalistes des de les esquerres. La regidora de Barcelona en Comú, Gala Pin, centrava la seva intervenció en la lluita per un habitatge digne i contra l’especulació des del municipalisme, ressaltant que des dels Ajuntaments hem de millorar les condicions materials de vida dels ciutadans. Finalment era el torn de Carles Riera, diputat de la CUP al Parlament, que va denunciar la repressió que està exercint un estat demofòbic i va exigir la llibertat dels presos i preses polítiques i el retorn de les exiliades tot animant a seguir lluitant des dels municipis per la República, el feminisme i l’anticapitalisme. L’acte va acabar amb l’actuació musical del grup La Portàtil FM i una arrossada popular que va reunir un centenar de persones.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon