Consell Comarcal

Queda constituït el jurat dels Premis Eugeni Molero i Albert Virella de Periodisme i Investigació

Redacció Vilanova i la Geltrú 12-04-2019 12:27

Queda constituït el jurat dels Premis Eugeni Molero i Albert Virella de Periodisme i Investigació. CC Garraf

La recepció dels treballs per aquests guardons convocats pel Consell Comarcal del Garraf estarà oberta fins el dia 26 d’abril

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

Els Premis Eugeni Molero i Albert Virella i Bloda de Periodisme i Investigació Comarcal, convocats pel Consell Comarcal del Garraf, ja tenen constituït el jurat de la XXII edició. Les entitats col·laboradores amb els premis, l’Associació de Periodistes del Garraf, l’Associació d’Amics de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer i del Servei Educatiu del Garraf, han proposat  diferents persones per formar part en el jurat d’acord amb la seva trajectòria en l’àmbit de la comunicació i la investigació.

D’aquesta manera, el jurat dels Premis de Periodisme Eugeni Molero estarà format per: Alba López, guanyadora d’aquests premis en la modalitat de periodisme escrit el 2018, periodista a Catalunya Ràdio, Canal Blau i, més recentment, coordinadora de continguts a L'Eco de Sitges, entre d’altres mitjans; Carles Castro, guanyador dels Premis Molero de Fotografia en tres ocasions, fotoperiodista amb 30 anys de trajectòria a la premsa local i nacional, actualment corresponsal de La Vanguardia al Penedès i director d'Eix Diari; Míriam de Lamo, periodista, ha treballat a mitjans com El Punt Avui, El Periódico i Descobrir, actualment és redactora d'Eix Diari.

El jurat dels Premis d’Investigació Albert Virella i Bloda estarà format per: Àngels Pares, llicenciada en geografia i història, llicenciada en filologia catalana, catedràtica d’ensenyament secundari i investigadora, actualment jubilada; Marijó Riba, gestora i productora cultural i llicenciada en dret; i Xavier Martínez Roig, llicenciat en ciències econòmiques i empresarials, director financer en una empresa de restauració, membre de la junta del Grup d'Estudis Cubellencs, ha publicat els llibres El Banc de Vilanova, l'Esquerra Republicana de Catalunya a Cubelles, i ha estat coautor dels llibres Història Gràfica de Cubelles (1970-2000) i Els anys de la postguerra i l'auge turístic a Cubelles (1939-1970), que també valoren la modalitat d’Investigació per a Estudiants. En aquesta darrera modalitat s'hi incorpora en el jurat Xavier Garcia, diplomat en enginyeria tècnica industrial, màster en prevenció de riscos, professor de fabricació mecànica i tecnologia i actualment membre de l'equip del CRP-Garraf.  

Segons indiquen les bases dels premis, el jurat estarà presidit per la presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Glòria García i la gerent del mateix ens, Mila Arcarons, en serà la secretària. Així mateix, l’Associació d’Amics de la Biblioteca-Museu Balaguer, l’Associació de Periodistes del Garraf i el Centre de Recursos Pedagògics, en tant que organitzadors dels premis, participaran en el seguiment i gestió dels premis i, també, en la deliberació amb dret a veu, però no de vot.

El Consell Comarcal del Garraf aporta una dotació 9.000 € als premis: 2.000 € per cadascuna de les modalitats de periodisme, 2000 € per al Premi d’Investigació i 1.000 € per a la modalitat d’Investigació per a Estudiants de Batxillerat (600€ per a l’alumne i 400€ per al centre educatiu). Cal recordar que els treballs per a totes les modalitats es poden presentar fins el 26 d’abril, a la seu del Consell Comarcal del Garraf de la plaça Beatriu de Claramunt, 5-8, de Vilanova i la Geltrú, de dilluns a divendres de 9 a 14 h i els dijous a la tarda de 16 a 18:30 h. Per les modalitats de Periodisme Escrit i Audiovisual es poden fer les inscripcions a través del correu electrònic comunicacio@ccgarraf.cat, adjuntant el full d'inscripció, o a través del formulari publicat al web www.ccgarraf.cat.

Els premis, de caràcter bianual, mantenen el format de les darreres edicions. Hi poden optar els treballs realitzats en les modalitats de Periodisme Escrit, Audiovisual (ràdio i televisió) o Gràfic, publicats entre l'1 d’abril de 2017 i el 30 de març de 2019. Als premis d’Investigació es poden presentar estudis, investigacions i treballs de recerca sobre aspectes socials, culturals i històrics, artístics, econòmics, sociològics, literaris, etc. de la comarca del Garraf. A la modalitat d’Investigació per estudiants de batxillerat es poden presentar treballs de recerca realitzats als instituts d’estudis de secundària del Garraf.

El Consell Comarcal del Garraf a través dels Premis Eugeni Molero i Albert Virella i Bloda de Periodisme i Investigació Comarcal vol fer un reconeixement al treball periodístic i d’investigació relacionat amb el Garraf, així com donar suport a aquelles persones, que amb els seus treballs periodístics o d’investigació promocionen i donen a conèixer el territori. 

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon