Ajuts escolars

El 6 de maig s’obre la convocatòria per sol·licitar ajuts de menjador escolar i transport escolar al Garraf

Redacció Vilanova i la Geltrú 12-04-2019 08:35

El 6 de maig s’obre la convocatòria per sol·licitar ajuts de menjador escolar i transport escolar al Garraf. CC Garraf

Les persones que vulguin ser ateses a les oficines del Consell Comarcal del Garraf han de sol·licitar cita prèvia

PUBLICITAT

El dilluns 6 de maig s’obre el termini per a sol·licitar ajuts de menjador escolar, ajuts individuals de desplaçament i servei de transport escolar, per a l’alumnat d’educació infantil, primària i secundària matriculats en centres educatius de la comarca del Garraf.

Les persones que vulguin ser ateses a les oficines del Consell Comarcal del Garraf han de sol·licitar cita prèvia a través del web: http://www.ccgarraf.cat. Les sol·licituds s’han de tramitar amb els impresos homologats que es poden descarregar de la pàgina web del Consell Comarcal del Garraf. El període de sol·licituds finalitza el divendres 17 de maig.

Els ajuts de menjador escolar estan adreçats a l’alumnat matriculat en centres educatius sufragats amb fons públics, que faci ús diari d’aquest servei. D’acord amb la normativa establerta pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, s’atorgaran ajuts del 100% i del 50% del preu del menjador escolar. En el cas dels ajuts del 50% es contempla l’índex de renda de la unitat familiar, mentre que pels ajuts del 100%, a més de la renda, es tenen en compte altres aspectes socials i familiars. La resolució dels ajuts es comunicarà als centres docents, als ajuntaments i als propis sol·licitants a finals del mes d’agost.

D’altra banda, els ajuts individuals de desplaçament estan adreçats a l’alumnat que no disposi del servei de transport escolar i que per motius de distància tingui dificultats per accedir al centre educatiu més proper al seu domicili o al centre assignat pel Departament d’Educació. L’ajut s’atorga per família, independentment del nombre de germans o d’alumnes que hi convisquin, dels viatges/km diaris que es realitzin, del nivell formatiu i del centre o municipi on cursin estudis.

Durant aquests dies també es pot sol·licitar el servei de transport escolar col·lectiu obligatori per a l’alumnat traslladat a un altre municipi per falta d’oferta educativa en el seu municipi, o el servei de transport escolar no obligatori per a l’alumnat que es desplaça a centres educatius del seu municipi. En aquest últim cas, el servei té un cost de 265,5 € per curs i per alumne. 

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon