Eleccions municipals

Merino: “Al Vendrell li cal un projecte transformador i inclusiu, alineat amb els interessos de Catalunya i d'Espanya”

Jordi Lleó El Vendrell 12-04-2019 09:09

Jerónimo Merino, candidat a l’alcaldia del Vendrell PPC. Jordi Lleó

Jerónimo Merino, candidat a l’alcaldia del Vendrell PPC, té el repte augmentar els dos regidors que històricament ha obtingut el partit al Vendrell

El candidat afirma que “des del PP, em comprometo a treballar per fer del Vendrell un dels millors racons del món per viure”

Uneix-te al nostre canal de Telegram https://t.me/eixdiari i rebràs tota la informació abans que ningú.

PUBLICITAT

Al Vendrell, durant molts anys, a les porres de les eleccions municipals hi havia un fixe que eren els dos regidors o regidores del Partit Popular de Catalunya. En aquests dies, d’eclosió de VOX i dels grans resultats de Ciutadans, a les eleccions al Parlament de Catalunya, el PPC precisament aspira a millorar la representació que ha obtingut històricament al Vendrell.

I ho fa de la mà de Jerónimo Merino, diplomat en Gestió i Administració Pública per la Universitat Internacional de Catalunya i Direcció en Màrqueting MIX per l’Institut Superior de Màrqueting de Barcelona. El cap de llista del PPC al Vendrell manté llaços històrics familiars que l’uneixen a la política i, en especial, en aquest partit. Merino ha sigut portaveu PPC al Ple del Vendrell a l’actual legislatura, conseller Comarcal del Baix Penedès durant dues legislatures i tinent d’alcalde a Banyeres del Penedès a la legislatura 2011-15.

El cap de llista explica que ha decidit presentar-se a les Eleccions Municipals com alcaldable del PPC perquè “em trobo còmode defensant els ideals de llibertat, democràcia, tolerància i l'humanisme cristià, perquè són els meus ideals i els que ens ajudaran a sortir de la situació actual de desgovern a Espanya. I segon, perquè davant el projecte transformador que hem presentat per al Vendrell, tinc el suport de veïns, entitats i la confiança del president provincial del PPC per superar el sostre de dos regidors”, indica el candidat.

Enmig d’un debat electoral pràcticament monopolitzat pel tema Catalunya, Merino explica que el PPC al Vendrell proposa als veïns “formar part d'un projecte transformador de la ciutat alineat amb els interessos d'Espanya i Catalunya. I deixar clar que el Vendrell no millora impulsant polítiques a favor de la independència de Catalunya”.

L’Ajuntament del Vendrell fa quatre anys va quedar amb una representació política molt fragmentada, que ha obligat a les forces polítiques a establir negociacions i pactes constants. El cap de llista de la formació popular ho té clar, “el PP ha estat un partit que al Vendrell sempre ha garantit la governabilitat però només podrem arribar a acords amb formacions que respectin la convivència, la Constitució i les lleis.

L’alcaldable del PPC no tem l'emergència de Ciutadans i VOX, “des del PP, em comprometo a treballar per fer del Vendrell un dels millors racons del món per viure. Des del Francàs, Coma-ruga, Sant Salvador, fins a la zona del Sanatori, des de Mas Borràs, Sant Vicenç, Els Masos, Nirvana, Nou Vendrell, Muntanyeta, Oasis, Eden Park, Vendrell Mar fins al Romaní i Bonavista pel Vendrell més just, més pròsper, més nostre. Vull que tots puguem viure més el Vendrell”.

En l’exposició dels eixos claus del programa electoral del PPC el Vendrell, Jerónimo Merino, destaca la creació de prosperitat, una gestió d’administració orientada al foment de l'activitat econòmica, la transformació de la Rambla i la seva conversió en un gran eix comercial “és la nostra proposta per dinamitzar el comerç i la restauració. Volem aturar la degradació de l'espai públic, volem una capital de comarca que aspira a rebre visitants i a dinamitzar el seu teixit econòmic i empresarial”.

El PPC en relació a les infraestructures, entre d'altres aspectes creu que és “imperiosa” la construcció d'un pont sobre la Riera de la Bisbal per permetre el trànsit entre les poblacions de les platges els dies de pluja. En relació a a la convivència, Merino es mostra contundent, “el bonisme polític no pot continuar en una ciutat com el Vendrell. El no complir amb les regles de convivència ens introdueix en una espiral d'incivisme que és intolerable”. En quant a serveis socials, benestar i solidaritat, el candidat creu que “partint que la generació d'ocupació és la major ajuda, volem dotar del finançament necessari per a ajuts i solidaritat entre els veïns que tenen condicions menys afavorides o travessen una situació econòmica precària”.

En els darrers anys, part de la població del Vendrell s'ha mostrat molt sensible en relació a l'impacte de la immigració, la visió del PPC sobre aquest tema segons el seu cap de llista al Vendrell és que “vandalisme, incivisme i falta d'ordenació comercial són les principals queixes dels veïns. Sí jo sóc el proper alcalde aturaré la proliferació de locutoris, botigues de queviures i kebabs mitjançant una nova ordenança comercial. Estem preocupats per la situació d'algunes zones on el comerç de tota la vida ha desaparegut. Farem complir estrictament les normes de convivència, denegant ajudes i subvencions a les famílies que permetin que els seus fills incompleixin les normes”.

El Vendrell és la capital de la comarca amb la taxa d'atur més alta de Catalunya, en aquest sentit el cap de llista del PP fa la següent reflexió, “de vegades els ciutadans pensen que els polítics des de les administracions podem actuar directament sobre la generació d'ocupació. Però els ajuntaments podem desenvolupar només quatre eixos per promoure econòmicament una ciutat”. Pel candidat aquest punts són: crear riquesa, dinamisme empresarial i ocupació; afavorir als emprenedors i la creació de noves empreses; donar suport a la competitivitat de les empreses existents; millorar les pròpies condicions per a la captació d'inversions exteriors; i posicionament i màrqueting territorial”. Merino defineix que el seu compromís és orientar a l'administració a treballar aquests quatre eixos amb la “creació de prosperitat, fomentant l'activitat econòmica i l'ocupació, com a millor estratègia per garantir la qualitat de vida del nostre veí però també per garantir la solidaritat, les polítiques socials i el futur de les nostres pensions”, apunta el candidat.

L’alcaldable del PPC al Vendrell creu que entre Tarragona i Barcelona només hi ha dues ciutats amb capacitat per a ser referents en el territori, “una d'elles és el Vendrell i ha arribat l'hora de projectar una nova ciutat que emprengui, encara que sigui amb dues dècades de retard, els reptes que ens planteja el segle XXI i que encara no hem sabut encarar. Un projecte transformador de la nostra ciutat, en què tots formem part, alineat amb els interessos de Catalunya i d'Espanya”, conclou Merino.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon