Eleccions generals

Batet demana als partits des de Vilanova que “desterrin la intolerància i el joc brut” durant la campanya electoral

ACN/ Sílvia Jardí Vilanova i la Geltrú 13-04-2019 07:50

Pla mitjà de la cap de llista del PSC al 28-A, Meritxell Batet, entrant a l'acte a Vilanova i la Geltrú amb l'alcaldable Juan Luis Ruiz darrere. ACN

La cap de llista del PSC al 28-A fa aquesta crida després de la iniciativa ‘Falcon viatges’ del PP, on suposadament apareixen imatges de les filles de Sánchez

PUBLICITAT

La cap de llista del PSC al 28-A, Meritxell Batet, ha demanat als partits polítics que es comprometin a “desterrar la intolerància i el joc brut” durant la campanya electoral. Tot plegat, després de la iniciativa del PP ‘Falcon viatges’, en què suposadament s’han difós imatges de les filles de Pedro Sánchez i per les quals el PSOE ha presentat una denúncia davant la Fiscalia. “Encara no fa 24 hores que ha començat la campanya i ja hem vist coses que no són gaire edificants”, ha valorat Batet, sense fer referència explícita a cap cas, en el seu primer acte de campanya, a Vilanova i la Geltrú. “No pots fer una campanya electoral o pretendre guanyar unes eleccions dividint la societat; si pretens governar-la, et serà impossible”, ha afegit.

Batet ha fet la crida a la tolerància després de la campanya del PP 'Falcon viatges' i també de l'incident a la UAB amb la candidata del PP per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, que ja va condemnar per xarxes socials dijous. "No pots pretendre fer una campanya electoral insultant el contrincant, perquè suposo que volen governar una societat que es respecti mútuament", ha continuat Batet. "Quin exemple donen aquests partits polítics que estan tot el dia desqualificant el contrincant?", s'ha preguntat. Davant aquest escenari, la candidata del PSC ha assegurat que els socialistes se centraran a fer una campanya "de propostes, idees i projecte".

Durant el que ha estat el seu primer acte de campanya, i acabada d'arribar del consell de ministres de Madrid, Batet ha defensat que l'executiu ha fet molta feina en els deu mesos que han governat, i "amb només 84 diputats". Tot i això, ha assegurat que "queden moltes coses per fer".

D'altra banda, ha insistit a alertar que un govern de dretes, amb PP, Cs i Vox suposaria una involució: "Si poguessin abaixar el salari mínim interprofessional, ho farien", ha dit, criticant Casado. De nou, ha presentat el 28-A com una data amb només dues opcions: "Un govern per avançar o un govern per retrocedir". Batet ha reiterat els retrets als independentistes per haver tombat el projecte de pressupostos de l'Estat, especialment a ERC, a qui ha criticat no fer polítiques d'esquerra.

Amb una bossa d'indecisos important que pot condicionar els resultats de les eleccions, Batet ha instat aquells que vulguin un govern d'esquerres a votar a Pedro Sánchez. Així, ha explicat que "no sabem quin serà l'ordre" de forces entre el PP, Ciutadans i Vox però ha garantit que "si sumen, pactaran". Finalment, ha dibuixat el 28-A com "l'anada" perquè "hi ha un partit de tornada" el 26 de maig, al Parlament Europeu i als municipis.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon