B-211

Comencen les obres d’estabilització del talús de la carretera de Sitges, a Ribes

Redacció Sant Pere de Ribes 15-04-2019 12:00

Comencen les obres d’estabilització del talús de la carretera de Sitges, a Ribes. Ajt Sant Pere de Ribes

Les obres duraran aproximadament un mes i no hi ha previstes afectacions al trànsit

PUBLICITAT

Avui, dilluns 15 d’abril, s’inicien les obres corresponents a la millora de l’estabilitat del talús sota la carretera B-211A, a l’entrada de Ribes, a l’alçada de Can Cuadras. L’actuació consistirà en millorar l’estabilitat del talús, que pateix problemes erosius i retrogradació.

La carretera B-211 és la via d’accés al nucli urbà de Ribes venint des de Sitges i és un dels accessos a Ribes des de l’autopista C-32. Just abans d’arribar al nucli urbà i tot just abans de travessar la riera de Jafra, aquesta carretera passa pel capdamunt d’un talús que salva el desnivell entre la carretera i la riba dreta de la riera de Ribes. Aquest talús està conformat per diferents tipus de terres i periòdicament pateix problemes erosius que comporten petites esllavissades procedents de la superfície del talús. El fet que en un petit tram de carretera el cap de talús discorri a poca distància del voral de la calçada comporta un risc pel trànsit en cas de produir-se nous despreniments.

Per solucionar aquesta problemàtica, es reforçarà i estabilitzarà l’estructura  mitjançant un sistema de clavetejat, cobrint-lo amb una capa de formigó armat i reforçant la base amb un mur inferior de gabions. Les obres duraran aproximadament un mes i no es preveuen afectacions al trànsit.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon