Eleccions municipals

Guanyem Sitges presenta el programa electoral per a les municipals

Redacció Sitges 07-05-2019 07:16

Guanyem Sitges presenta el programa electoral per a les municipals. Guanyem Sitges

L’acte de presentació del programa es va celebrar el passat 5 de maig a la Platja de Sant Sebastià

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

Guanyem Sitges, candidatura formada per la CUP, els Comuns, MES Moviment d’Esquerres i persones independents, va presentar el seu programa electoral el passat diumenge, 5 de maig, a la Platja de Sant Sebastià.

Després de tres sessions de treball obertes, amb un total 6 taules temàtiques, i de l’aprovació definitiva en assemblea el passat 29 d’abril, Guanyem Sitges va presentar un programa electoral per guanyar Sitges i transformar la política municipal.

L’acte es va desenvolupar durant el matí i va comptar amb l’assistència de més d’una cinquantena de persones. L’escenari, fet en un format original, estava ple de missatges que feien referència a diferents eixos del programa de la candidatura. A més, es van poder veure els cartells de la imatge gràfica que Guanyem Sitges utilitzarà durant la campanya electoral.

La presentació de la jornada va anar a càrrec de l’Oscar Ortiz. Acte seguit, diferents membres de la llista amb la que concorrerà Guanyem Sitges a les eleccions, van anar presentant els diferents eixos que conformen el programa de la confluència:

L’Albert Corominas va presentar l’eix “Municipalisme i República”, recordant que un dels orígens d’aquesta candidatura es troba en les mobilitzacions entorn de la celebració del referèndum de l’1 d’octubre i apuntant una sèrie de mesures encaminades a crear sobiranies des dels municipis.

L’Andrea Alcázar es va encarregar de presentar l’eix “Feminismes”, anunciant que la mirada feminista és transversal a tot el programa de Guanyem Sitges i, en conseqüència, que en totes les propostes de diferents àmbits, es recullen accions pensades i treballades des del feminisme.

La Clelia Sassatelli va presentar l’eix “Democràcia participativa”, un eix del qual Guanyem Sitges fa bandera, apostant per una implicació real i continuada de la ciutadania en els afers polítics de la vila.

El Ricard Vicente es va fer càrrec de l’eix “Polítiques socials”. Tal i com va comentar el Ricard, aquest és un dels eixos que ocupa una major part del programa de Guanyem Sitges. En aquest sentit, la candidatura presentarà mesures de xoc en àmbits com l’habitatge, l’exclusió social, la salut, l’educació, la lluita contra el racisme, la infància, la joventut, la gent gran o el col·lectiu LGTBIQ+.

Acte seguit, el Ricard Conesa va realitzar la presentació de l’eix “Cultura, festes i esports”, que implica incidir, entre altres, en l’accés i la participació a la cultura local, els equipaments municipals, el teixit associatiu o les polítiques de memòria democràtica; en aquest sentit, el Ricard va recordar que aquell mateix dia se celebrava el dia d'homenatge a les víctimes espanyoles del nazisme i, de manera concreta, a les víctimes de Sitges, a les quals va voler recordar citant els seus noms.

L’Helena Duarte es va encarregar de presentar l’eix “Models econòmics”, recalcant que Guanyem Sitges aposta per una economia al servei de les persones, lluitant contra les privatitzacions i defensant els serveis públics i municipalitzats.

El Francesc Ruscalleda va presentar l’eix “Compromís amb la Terra”, posant l’accent en la necessitat de tenir una vila respectuosa amb el nostre medi, aturant la urbanització indiscriminada, apostant per un urbanisme al servei de les persones, desplegant l’HPO en tot el seu potencial, uns espais naturals més protegits, a partir de la revisió del Pla General (POUM), un tractament adequat dels residus o propostes en defensa dels animals.

Finalment, l’alcaldable de Guanyem Sitges, Xavier Salmerón, va ser l’encarregat de cloure l’acte, amb un discurs en que va defensar que l’única alternativa de canvi real a l’actual govern municipal és Guanyem Sitges.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon