Regió Policial Metropolitana Sud

Agents del Garraf i l'Alt Penedès es formen en el Protocol de Seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci

Redacció Barcelona 10-05-2019 08:29

Els Mossos d’Esquadra celebren una jornada formativa amb l’objectiu de presentar el Protocol de Seguretat contra les violències sexuals en entorns d.

A la jornada van assistir un total de 93 representants de les Policies locals, Guàrdies urbanes i Mossos d’Esquadra del Baix Llobregat, Garraf i l’Alt Penedès

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

El passat dimecres 8 de maig la Unitat Regional de Policia Administrativa de la Regió Policial Metropolitana Sud va impartir, a la seu del Consell Comarcal del Baix Llobregat, una jornada formativa adreçada principalment a les diferents Policies Locals i Guàrdia Urbana de la Regió.

L’acte es va obrir amb la intervenció de comissari Joan Portals, cap de la Regió Metropolitana Sud i va comptar amb l’assistència de 63 policies local i guàrdies urbans  i 26 membres del Cos de Mossos d’Esquadra, representatives de les tres comarques que configuren la RPMS.

Seguidament, la Sra. Maria Àngels Vila, Cap de Gabinet de Seguretat del Departament d’Interior va presentar el Protocol de Seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci on va fer referència especialment a la necessitat de la implicació del sector de l’oci nocturn, conjuntament amb la Seguretat Privada i els diferents cossos policials.

A continuació, el Cap de la URPA de la RPMS, Sotsinspector Miquel Monreal va informar sobre aspectes per millorar la gestió de les activitats extraordinàries en l’àmbit de les activitats recreatives, com poden ser l’organització de festes populars i revetlles i més ara, en dates tan properes a la nit de Sant Joan. Durant la seva intervenció el ponent va posar especial atenció en aquells actes lúdics i festius desenvolupats en espais oberts, la presència de vigilants i controladors i la quantitat necessària d’aquests segons l’acte a desenvolupar i la problemàtica de les cobertures de les assegurances.

La tercera ponència va anar a càrrec del Sr. Pedro Tomàs, actual Responsable de l’Àrea Safety de la Lliga de Futbol Professional, antic Director de Seguretat del RCE Espanyol i expert en Plans d’Autoprotecció. El ponent va dissertar sobre els PAU específics per a activitats extraordinàries i especialment sobre les carències i els incompliments que s’haurien de revertir.

Finalment, el responsable del grup de Seguretat Privada de la Unitat Regional de Policia Administrativa va tractar les possibilitats que ofereix l’article 41.3 de la Llei de Seguretat Privada per complementar amb  Seguretat Privada els serveis de Seguretat Ciutadana dels cossos policials així com les condicions que s’han de complir i els criteris que apliquen.

Per la seva banda, el cos de Mossos d'Esquadra ha portat a terme l'elaboració i actualització de les instruccions operatives necessàries per adequar els procediments policials als nous requeriments que introdueix el Protocol.

Així mateix, ha realitzat les modificacions informàtiques dels sistemes d'informació per tal d'incorporar aquestes noves actes de denúncia, així com la possibilitat que els vigilants de seguretat privada puguin denunciar.

En aquest sentit, properament es durà a terme una prova pilot amb establiments privats, discoteques i sales de concerts, per posar en marxa l'acta de denúncia que poden aixecar els vigilants de seguretat privada.

Aquesta Jornada, ara celebrada a la Regió Policial Metropolitana Sud s’emmarca dintre de les accions destinades a aplicar aquest Protocol, publicat al DOGC el passat 11 d’abril i que ja s’ha presentat públicament als representants del sector d’oci nocturn a Barcelona, en un acte celebrat el mateix dimecres 8 de maig a la Sala Apolo de Barcelona i presidit pel Conseller Interior, Miquel Buch.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon