Junta Local de Seguretat

El Carnaval de Sitges va superar els 160.000 espectadors, segons la Junta de Seguretat

Redacció Sitges 15-05-2019 10:56

El Carnaval de Sitges va superar els 160.000 espectadors, segons la Junta de Seguretat. Ajuntament de Sitges

El 2018 hi ha hagut un total de 208 fets delictius

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

L'Ajuntament de Sitges i representants dels cossos de la Policia Local, Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil, Protecció Civil i Creu Roja han mantingut aquest dimarts la reunió anual de la Junta Local de Seguretat. La reunió ha servit, entre altres qüestions, per presentar el balanç del Carnaval de Sitges 2019.

Segons l’estudi fet a través de l’empresa BestFreeWIFI, que quantificava el nombre de visitants, el Carnaval de Sitges ha registrat un increment del 36’41% de visitants respecte l’any passat. Es calcula que l’aforament total durant les 4 rues de Carnaval supera les 160.000 persones, a diferència de les 128.000 al 2018 i de les 97.000 persones al 2017.

Per dies, l’estudi determina també que es manté a l’alça la presència de visitants diumenge. Enguany, hi ha un 65% més de públic diumenge que dimarts. També es conclou que les rues infantils estan arribant al nivell de públic de la rua de l’extermini de dimarts de Carnaval.

Es constata també una diversificació de públic en actes com el de la Cursa de Llits i el Carnaval d’Antes que han incrementat l’afluència d’espectadors.

En relació als fets delictius, els cossos de seguretat asseguren que es manté una tendència a la baixa dels fets des de l’any 2015 malgrat el lleuger increment registrat aquest últim any en relació al 2018 com a conseqüència de l’increment de visitants. El 2018 hi ha hagut un total de 208 fets a diferència dels 371 de fa 4 anys. La franja horària amb major incidència és de 1h a 4h de la matinada.

En quant al control d’alcoholèmies, durant aquest Carnaval es van fer 795 lectures, de les quals van finalitzar amb 46 denúncies administratives i 2 penals.

En l’àmbit de la mobilitat, ha baixat la utilització dels vehicles privats com els cotxes i de 17.757 comptabilitzats 2018 s’ha passat als 15.319 cotxes aquest any. Per contra, ha pujat l’ús del transport públic (RENFE i busos). En el cas de RENFE, s’ha registrat un 33% i 44% més de viatgers dissabte i diumenge, respectivament.

La Policia Local de Sitges valora molt positivament el canvi de recorregut de les rues, plenament ja consolidat, així com la mobilitat interna en el circuit de les rues per facilitar la mobilitat de veïns i veïnes, i l’accés a establiments de restauració. La Policia Local assenyala també que cal mantenir el dispositiu de la venda ambulant i de barres al carrer sense autorització. Des del cos de la Policia Local s’aposta per seguir amb el sistema de suport de vigilància privada.

Comparativa anual

El MMEE assenyalen que hi ha hagut entre el maig del 2018 i l’abril del 2019 un increment d’un 13% de fets delictius i un augment també d’un 10’7% de les detencions. En quant a infraccions administratives s’han reduït un 6’7%. En un altre àmbit, es constata un augment d’un 12% d’accidentalitat però en canvi una reducció d’un 16’7% de ferits greus.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon