Diputació

Nou de cada deu persones consideren que el turisme és beneficiós per a la seva comarca

Redacció Sitges 17-05-2019 02:22

Montserrat i Sitges, indrets més citats fora de la capital catalana

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

Segons l'estudi realitzat per la Diputació de Barcelona "L'opinió ciutadana sobre el turisme a l'Entorn de Barcelona", que reflecteix la percepció que els ciutadans de les comarques de la demarcació tenen sobre el turisme, nou de cada deu persones consideren que aquest és beneficiós per al seu territori, i prop d’un 60% cita l’aportació econòmica com el més positiu d’aquest sector. Igualment, el turisme és el segon sector més citat, després de la indústria, quan es demana quina activitat aporta més riquesa a la seva comarca.

Després de la indústria (27,0%) i el turisme (19,3%), se situen altres sectors econòmics com el de comerç, el de serveis i l’agricultura, la pagesia, la ramaderia i la mineria, tots ells citats per menys d’un 10% dels entrevistats. Els més joves, els que treballen en el sector i els que viuen a municipis grans són els que més identifiquen el turisme com a peça clau de l’economia de la comarca.

Aportació econòmica i la coneixença al territori, aspectes més positius

Preguntats sobre el més positiu i negatiu sobre el turisme, la majoria (58,6%) cita l’aportació econòmica, la coneixença al territori (10,1%) i l’intercanvi cultural (9,5%) com els aspectes més positius. Entre els més joves se cita més, però, l’intercanvi cultural, amb un 15,9%.

En quan a les mencions al més negatiu, es reparteixen entre diversos aspectes de la convivència: aglomeracions (21,1%), el turisme de borratxera/de festa (13,1%), l’incivisme (10,5%), el turisme de mala qualitat (8,2%), etc.

D’altra banda, entre els enquestats, hi ha un consens sobre la necessitat de continuar fomentant el turisme (90,6%).  A més, el 70,5% dels enquestats també estan d’acord que la seva comarca hauria d’atraure més turistes; el 34,2%, creu que el turisme limita les activitats i l’espai públic de la gent que hi viu i el 25,1%, pensen que s’està arribant al límit de la capacitat per poder absorbir el turisme a la seva comarca.

Els que pensen que cal continuar fomentant el turisme són àmplia majoria a tots els segments de població. Els que tenen, però, estudis d’alt nivell són els que es mostren més en desacord. Preguntats sobre com valora la gestió que es fa del turisme a la seva comarca, gairebé la meitat té una opinió favorable i menys d’un 10% la critica. Els que tenen una opinió més favorable són els més joves, els estrangers, les persones amb un baix nivell d’estudis, els estudiants, els que han tingut alguna relació laboral amb el turisme i els treballadors de la llar.

Montserrat i Sitges, indrets més citats

Preguntats sobre els indrets turístics de les comarques de Barcelona més citats fora de la capital catalana, en aquesta onada de primavera de l’enquesta Òmnibus, Montserrat (19,0%) ocupa la primera posició per davant de Sitges (12,7%),. D’altra banda, les respostes es distribueixen de forma molt heterogènia entre la resta d’indrets. Castelldefels (4,2%), el Montseny i la Colònia Güell, amb un 2,7%;  Calella (2,6%) o el Berguedà (1,5%),

Turisme de la Diputació de Barcelona, a través del Laboratori de Turisme (LABturisme), ha realitzat la tercera edició de l’enquesta "L'opinió ciutadana sobre el turisme a l'Entorn de Barcelona" , amb l’objectiu de fer un seguiment de la percepció que els ciutadans de l’Entorn de Barcelona tenen sobre el turisme a les seves comarques (menys el Barcelonès). El seguiment d’aquests indicadors, es realitza en dues onades, primavera i tardor. Aquesta enquesta fa referència a la primavera de 2019.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon