Detenen quatre joves per cometre quatre robatoris violents a l’Alt Penedès

Redacció Vilafranca del Penedès 20-05-2019 09:57

Mossos d'esquadra. Mossos d'Esquadra

Els investigadors van detenir una cinquena persona, una noia, com a presumpta autora d’un delicte de receptació

El jutge instructor va decretar l’ingrés a presó per un dels detinguts i la prohibició d’entrada al municipi de Sant Sadurní d’Anoia per a un altre dels arrestats

PUBLICITAT

Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Sant Sadurní d’Anoia van detenir, el dissabte 11 i el diumenge 12 de maig, quatre joves, de nacionalitats espanyola i marroquina, entre els 17 i els 20 anys, com a presumptes autors de quatre robatoris amb violència i intimidació als municipis de Sant Sadurní d’Anoia i Vilafranca del Penedès. Així mateix, van detenir una noia de 18 anys, de nacionalitat espanyola i veïna del Prat de Llobregat com a presumpta autora d’un delicte de receptació.

La investigació es va iniciar el 4 d’abril quan els investigadors van tenir coneixement d’un robatori amb violència i intimidació per part d’un grup de joves a una dona a la via pública, al municipi de Vilafranca del Penedès. Els autors del robatori, tres joves, havien intimidat la víctima amb un objecte punxant a l’esquena i li havien arrencat violentament un collaret i li van causar lesions al coll.

Posteriorment, el 4 de maig, una dona va patir una estrebada de la cadena que portava al coll, per part de dos nois, al municipi de Sant Sadurní d’Anoia. Mentre un dels joves li demanava l’hora, l’altre li va escanyar amb el braç el coll i amb l’altra mà li va arrencar el collaret.

Dies més tard, l’11 de maig, es va produir un tercer robatori amb violència i intimidació, a la via pública, al municipi de Sant Sadurní d’Anoia. Els autors dels fets, un grup de joves, havien intimidat amb una arma blanca un menor d’edat per sostreure-li els diners que portava.

Només un dia més tard, el 12 de maig, els investigadors van tenir coneixement d’un quart robatori amb violència i intimidació, a la via pública, al municipi de Sant Sadurní d’Anoia. Els autors del robatori havien envoltat i arraconat en un portal a les víctimes, menors d’edat, amb l’objectiu de sostreure’ls els mòbils.

Gràcies a les gestions d’investigació, els agents van comprovar que els dos collarets havien estat venuts en una botiga de compravenda d’or, del municipi de Vilafranca del Penedès, i van aconseguir recuperar-los i retornar-los a les legítimes propietàries.

Així mateix, els investigadors van aconseguir identificar els presumptes autors dels robatoris i van acreditar que aquests actuaven en grup, que abordaven a les seves víctimes per l’esquena i desprès sortien corrents del lloc.

Els agents van comprovar que les persones investigades, concretament des de principis d’any, havien ocupat un domicili del municipi de Sant Sadurní d’Anoia, i que des de la seva arribada havien augmentat els problemes de convivència al veïnatge.

Finalment, els dies 11 i 12 de maig, els investigadors van aconseguir detenir els presumptes autors dels robatoris, quatre joves, un d’ells amb 15 antecedents policials.

Els tres arrestats, majors d’edat, van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar l’ingrés a presó per a un d’ells i una prohibició d’entrada al municipi de Sant Sadurní d’Anoia per a un altre. El jutge instructor va decretar la llibertat amb càrrecs per a la resta.

El quart detingut, menor d’edat, va passar a disposició de Fiscalia de Menors.

A més a més, els investigadors van detenir una noia, de nacionalitat espanyola, de 18 anys i veïna del Prat de Llobregat com a presumpta autora d’un delicte de  receptació, ja que va realitzar la venda d’un dels collarets a la botiga de compravenda d’or. L’arrestada va quedar en llibertat després de declarar en seu policial i resta a l’espera que la citi el jutge.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon