Eleccions municipals

Parcs d'atraccions, serenos i pisos compartits amb avis, les propostes electorals més curioses del territori

Júlia Olivé Vilanova i la Geltrú 23-05-2019 09:42

Parcs d'atraccions, serenos i pisos compartits amb avis, les propostes electorals més curioses del territori. EIX

Les campanyes municipals són carn de meme per algunes de les seves propostes i videos electorals. Aquí en fem un recull

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

A diferència de les eleccions generals o autonòmiques, en les eleccions locals cada municipi és un món. Partits que neixen del no res, partits creats per un regidor expulsat, videos que semblen fets amb el movie maker o propostes esbojarrades són alguns dels factors que fan que les eleccions municipals aixequin molt d’interès.

Qui no vol un parc d’atraccions amb una sínia gegant (sí, gegant) que es vegi des de les poblacions veïnes? Aquesta és la proposta d’UCIN Vilanova i la Geltrú. UCIN (Unión de Ciudadanos Independientes) és un partit que neix de la unió de més de 60 agrupacions independents de Castilla i La Manxa. UCIN de Vilanova el porta l’exregidor de Ciutadans, Francis Alvarez, qui va ser expulsat del partit. Entre les propostes que tenen, també hi ha la d’habilitar aparcaments exclusius per vehicles amb bebès a bord amb cotxet.

Però, si els vilanovins no en tenen prou amb un parc d’atraccions, també poden tenir un parc aquàtic (concretament, format per inflables a l'aigua), tal i com proposa Ciudadania Activa, un partit fundat per Carmen Reina, també regidora de Ciutadans. Ells no són els únics que proposen fer aquest tipus d’infraestructura. Al Vendrell el Partit Popular té el parc aquàtic com una de les seves propostes estrella.

Alguns, volen recuperar antigues figures com el sereno. És el cas del PSC de Sant Pere de Ribes. El sereno era un vigilant nocturn que antigament rondava de nit a les poblacions de certa importància. Fa anys que els municipis ja no en tenen, amb l’excepció de ciutats com Gijón i Múrcia.

L’habitatge és un dels problemes que més afecta la ciutadania i, sens dubte, el tema estrella de la campanya juntament amb la neteja. Per això el candidat del PP de Sitges, José Antonio Gilabert, proposa que els joves que no es poden emancipar, perquè el preu de lloguer és massa alt, comparteixin pis amb gent gran que està sola. El somni de tot jove.

En aquesta campanya electoral no ha faltat la polèmica dels llaços grocs a l’espai públic. Ciutadans en aquest sentit va fort i a Vilanova i la Geltrú proposen eliminar els símbols i la propaganda política pagada amb diners públics. Per això es fan videos i fotos retirant llaços grocs posats per ciutadans de carrer (que no militants de partit o persones que formen part de les institucions). I a Vilafranca no es queden curts, volen reforçar el servei de neteja també per retirar “tota simbologia partidista”. Visca la llibertat d’expressió.

No només les propostes dels partits poden ser curioses, els vídeos electorals també deixen molt a comentar. Per presentar-se, alguns partits opten per utilitzar indrets coneguts del seu municipi. Els populars de Vilanova, per exemple, han utilitzat el mar. El nom de campanya ja ho diu: ‘Mojate por Vilanova’:

Altres prefereixen presentar-se adreçant-se d’una manera més directa al seu electorat. És el cas d’Ara El Vendrell, que ha fet un vídeo que s’ha tornat viral i ja ha sortit a l’APM.

L’esport queda molt bé en un spot electoral i així ho van creure els de Junts per Catalunya a Vilanova, qui van fer un vídeo de suport a la seva candidata, Blanca Albà. El video, titulat #RunningForBlanca, és digne de guanyador de la màscara d’or.

El candidat d’ERC a l’alcaldia d’Igualada, Enric Conill, ha apostat per una original campanya a les xarxes, amb vídeos emulant El Cotxe (TV3) i el famós gag del croissant del Polònia.

 

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon